Antal: 6 æbleroser | Tid i alt: 40 minutter |
Æbleroser er smukke, de er nemme at lave og smager bare mega godt! Det er en lidt sundere form for kage, selvom man næsten ikke nænner at spise dem 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pres saften fra 0,5 citron ned i en skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
- Pil kernerne fra
- Skyl æblerne
- Halver æblerne
- Skær kernehuset ud af æblerne
- Skær hver halvdel i tynde skiver
- Kom æbleskiverne ned i skålen med citronsaft
- Bland det hele godt rundt
- Kom blandingen i mikroovnen i 3 minutter
- Kom æblerne over i en si, og lad dem dryppe af
- Kom abrikosmarmeladen ned i en lille skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
- Kom skålen med abrikosmarmelade i mikroovnen 1 minut
- Fold butterdejen ud
- Skær nu butterdejen i 6 lige aflange stykker
- Fordel abrikosmarmelade med en teske på de 6 stykker
- Læg æble skiver på hver af de 6 stykker, som vist på billedet nedenfor
- Drys lidt kanel på hvert stykke
- Fold butterdejen først på langs, som vist på billedet
- Rul nu de 6 stykker, så det kommer til at ligne roser
- Kom hver æblerose i muffinform
- Kom dem i ovnen i 20 minutter
- Når æbleroserne har været i i 20 minutter, lader du dem køle lidt af
- Slut af med at drysse lidt flormelis ud over hver æblerose
Nu kan dine flotte æbleroser spises som en lækker dessert – mums siger jeg bare! 😛