Den søde tand

ÆBLEROSER

Æbleroser

Æbleroser er smukke, de er nemme at lave og smager bare mega godt! Det er en lidt sundere form for kage, selvom man næsten ikke nænner at spise dem 😀

Antal: 6 roser
Tid:  20 minutter (+ 20 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Spiseske
  • Teske
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Lille skål – der kan tåle varme
  • Stor skål – der kan tåle varme
  • Mikroovn
  • Si
  • 6 muffinforme
Det skal du bruge:
  • 2 æbler
  • Saft fra 0,5 citron
  • 3 spsk abrikosmarmelade
  • 1 rulle butterdej
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Pres saften fra 0,5 citron ned i en skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
  4. Pil kernerne fra
  5. Skyl æblerne
  6. Halver æblerne
  7. Skær kernehuset ud af æblerne
    img_3643
  8. Skær hver halvdel i tynde skiver
    img_3646
  9. Kom æbleskiverne ned i skålen med citronsaft
  10. Bland det hele godt rundt
  11. Kom blandingen i mikroovnen i 3 minutter
  12. Kom æblerne over i en si, og lad dem dryppe af
  13. Kom abrikosmarmeladen ned i en lille skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
  14. Kom skålen med abrikosmarmelade i mikroovnen 1 minut
  15. Fold butterdejen ud
  16. Skær nu butterdejen i 6 lige aflange stykker
    img_3649
  17. Fordel abrikosmarmelade med en teske på de 6 stykker
    img_3650
  18. Læg æble skiver på hver af de 6 stykker, som vist på billedet nedenfor
    img_3652
  19. Drys lidt kanel på hvert stykke
    img_3654
  20. Fold butterdejen først på langs, som vist på billedet
    img_3655
  21. Rul nu de 6 stykker, så det kommer til at ligne roser
    img_3656img_3660
  22. Kom hver æblerose i muffinform
  23. Kom dem i ovnen i 20 minutter
  24. Når æbleroserne har været i i 20 minutter, lader du dem køle lidt af
  25. Slut af med at drysse lidt flormelis ud over hver æblerose

Æbleroser

Nu kan dine flotte æbleroser spises som en lækker dessert – mums siger jeg bare! 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.