NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

ÆBLEROSER

Antal: 6 æbleroser Tid i alt:  40 minutter

Æbleroser er smukke, de er nemme at lave og smager bare mega godt! Det er en lidt sundere form for kage, selvom man næsten ikke nænner at spise dem 😀

 

Redskaber Det skal du bruge
  • Spiseske
  • Teske
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Lille skål – der kan tåle varme
  • Stor skål – der kan tåle varme
  • Mikroovn
  • Si
  • 6 muffinforme
  • 2 æbler
  • Saft fra 0,5 citron
  • 3 spsk abrikosmarmelade
  • 1 rulle butterdej
  • 1 spsk kanel
  • 2 spsk flormelis



 

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Pres saften fra 0,5 citron ned i en skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
  4. Pil kernerne fra
  5. Skyl æblerne
  6. Halver æblerne
  7. Skær kernehuset ud af æblerne
    img_3643
  8. Skær hver halvdel i tynde skiver
    img_3646
  9. Kom æbleskiverne ned i skålen med citronsaft
  10. Bland det hele godt rundt
  11. Kom blandingen i mikroovnen i 3 minutter
  12. Kom æblerne over i en si, og lad dem dryppe af
  13. Kom abrikosmarmeladen ned i en lille skål (den skal kunne tåle at komme i mikroovnen)
  14. Kom skålen med abrikosmarmelade i mikroovnen 1 minut
  15. Fold butterdejen ud
  16. Skær nu butterdejen i 6 lige aflange stykker
    img_3649
  17. Fordel abrikosmarmelade med en teske på de 6 stykker
    img_3650
  18. Læg æble skiver på hver af de 6 stykker, som vist på billedet nedenfor
    img_3652
  19. Drys lidt kanel på hvert stykke
    img_3654
  20. Fold butterdejen først på langs, som vist på billedet
    img_3655
  21. Rul nu de 6 stykker, så det kommer til at ligne roser
    img_3656img_3660
  22. Kom hver æblerose i muffinform
  23. Kom dem i ovnen i 20 minutter
  24. Når æbleroserne har været i i 20 minutter, lader du dem køle lidt af
  25. Slut af med at drysse lidt flormelis ud over hver æblerose

Æbleroser

Nu kan dine flotte æbleroser spises som en lækker dessert – mums siger jeg bare! 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.