Antal: Til 4 personer | Tid: i alt 50 minutter |
Æggekage er en nem, mættende og dejlig ret. Den kan laves morgen, middag og aften. Vi kan bedst lide den til frokost i weekenderne, eller til aftensmad i hverdagene – når det skal være nemt, sundt og lækkert 😛
Redskaber | Det skal du bruge |
Deciliterbæger |
7 æg
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Slå æggene ud i skålen
- Pisk æggene
- Tilsæt mælk og kyllingetern
- Bland det hele godt rundt
- Smør det idlfaste fad med lidt smør eller olie
- Hæld blandingen over i det ildfaste fad
- Skyl tomaterne
- Halver dem med urtekniven
- Læg dem ovenpå æggeblandingen i det ildfaste fad
- Når ovnen er varm stiller du det ildfaste fad ind i ovnen
- Æggekagen skal nu have 30 minutter
- Imens laver du creme fraiche dressingen
- Kom creme fraiche
over i en lille skål
- Kom halvdelen af peber
og salt
oven i
- Skyl purløg
- Klip halvdelen af det ned i skålen med creme fraiche
- Bland det hele godt sammen
- Din creme fraiche dressing er nu færdig
- Kom bagepapir på en bageplade
- Fordel serranoskinke
ud på bagepladen med bagepapir
- Kom det i ovnen i 7-8 minutter (det kan sagtens være i ovnen sammen med æggekagen)
- Når æggekagen er færdig bruges en grydelap til at tage den ud af ovnen
- Drys resten af salten og peber ud over æggekagen
- Når serranoskinken er færdig, lægger du det sprøde serranoskinke oven på æggekagen
- Klip det sidste af purløgene oven på æggekagen
- Nu er din æggekage klar til at blive spist
- Men først, ryd op 😉

Nu kan du nyde din egen, lækre æggekage! Den mætter rigtig godt, og smager vildt godt. Især når man spiser den sammen med creme fraiche dressingen 😛
Du kan også spise den sammen et stykke ristet rugbrød 😀
