Antal: 1 æggekage | Arbejdstid: 15 minutter Bagetid: 35-40 minutter |
Æggekage er nemt at lave, smager godt og mætter godt. Og så er det rig på proteiner, som gør at vi kan blive store og stærke 😀
Redskaber | Det skal du bruge |
|
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Pisk æg og piskefløde i en skål
- Tilsæt salt og peber
- Pisk igen
- Kom stegepanden over på blusset
- Tænd for middelvarme (5 ud af 9 på mit komfur)
- Kom lidt olie eller smør på stegepanden
- Hæld nu æggeblandingen over på stegepanden
- Kom eventuelt låg på stegepanden, hvis du har et der er stort nok
- Nu skal æggekagen bare stå indtil den er fast på toppen.
OBS: hold øje med den ikke bliver brændt i bunden, så skal der skrues ned for varmen - Imens steges der bacon eller serranoskinke på en ny stegepande
- Steg dem ved høj varme et par minutter på hver side, eller til de ser sprøde og lækre ud
- Når æggekagen er færdig, smuldrer du feta ovenpå
- Skyl og halver cherrytomaterne og kom på æggekagen
- Skyld purløg og klip det i små stykker – drys ud over æggekagen
- Kom til sidst din sprøde bacon eller serrano skinke ovenpå
- Ryd op i køkkenet
Og så er der serveret – en lækker, nem aftensmadsret 😛
Server den med et godt madbrød, en god salat eller hvad du ellers har lyst til 😛