NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

ÆGGEKAGE MED FETA

Antal: 1 æggekage Arbejdstid:  15 minutter
Bagetid: 35-40 minutter

Æggekage er nemt at lave, smager godt og mætter godt. Og så er det rig på proteiner, som gør at vi kan blive store og stærke 😀

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Skål
  • Piskeris
  • 2 stegepande
  • 10 æg
  • 1,5 dl piskefløde – jeg brugte 19%
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 0,5 pakke feta
  • 8 skiver bacon eller serranoskinke
  • En stor håndfuld cherrytomater
  • Et bundt purløg
  • Lidt smør eller olie

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Pisk æg og piskefløde i en skål
  4. Tilsæt salt og peber
  5. Pisk igen
  6. Kom stegepanden over på blusset
  7. Tænd for middelvarme (5 ud af 9 på mit komfur)
  8. Kom lidt olie eller smør på stegepanden
  9. Hæld nu æggeblandingen over på stegepanden
  10. Kom eventuelt låg på stegepanden, hvis du har et der er stort nok
  11. Nu skal æggekagen bare stå indtil den er fast på toppen.
    OBS: hold øje med den ikke bliver brændt i bunden, så skal der skrues ned for varmen
  12. Imens steges der bacon eller serranoskinke på en ny stegepande
  13. Steg dem ved høj varme et par minutter på hver side, eller til de ser sprøde og lækre ud
  14. Når æggekagen er færdig, smuldrer du feta ovenpå 
  15. Skyl og halver cherrytomaterne og kom på æggekagen
  16. Skyld purløg og klip det i små stykker – drys ud over æggekagen
  17. Kom til sidst din sprøde bacon eller serrano skinke ovenpå  
  18. Ryd op i køkkenet

Og så er der serveret – en lækker, nem aftensmadsret 😛
Server den med et godt madbrød, en god salat eller hvad du ellers har lyst til 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.