NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Morgenmad Til madpakken

ÆGGEMUFFINS

Antal: Omkring 10 æggemuffins Tid i alt:  30 minutter

Æggemuffins kan spises på alle tider af døgnet – til morgenmad, til frokost, til aftensmad. Derfor er de så geniale. Også fordi de er nemme at lave, mætter godt og indeholder en masse gode ting, som vores krop har godt af. Æg indeholder nemlig mange proteiner – du kan læse hvad det helt præcist er proteiner er, og hvad de gør ved vores krop, lige her.

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Rivejern
  • Knivspids (knsp)
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Ske til at røre med 
  • Muffinforme 
  • 6 æg
  • 8 cherrytomater
  • 1 revet gulerod
  • 0,5 dl revet ost 
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • Eventuelt lidt serranoskinke
  • 1 spsk smør/olie (til at smøre muffinforme)
 

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Kom den revne gulerod ned i en skål
  4. Tilsæt det fintrevne løg
  5. Skyl cherrytomaterne
  6. Skær dem i små både
  7. Kom dem over i skålen med revet gulerod
  8. Tilsæt æggene i skålen
  9. Hak basilikum bladene til små stykker
  10. Tilsæt ost, salt og peber
  11. Rør det hele godt rundt
  12. Smør dine muffinsforme med smør eller olie
  13. Hæld nu æggemassen op i muffin formene, til de 0,5 cm fra at være fyldt
  14. Kom dine æggemuffins ind i ovnen i
  15. Bag dem nu i cirka 15 minutter
    (Er de faste, er de færdige)
  16. Hvis du vil have serranoskinke til, kan du enten komme dem i ovnen i 5-7 minutter. Eller du kan stege dem på en stegepande
  17. Pynt eventuelt med basilikum og det stegte serranoskinke
  18. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu kan du spise dine lækre æggemuffins – og de kan spises til morgenmad, frokost, i madpakken eller som en snack når sulten melder sig 😀 Fortvivl ikke. De kan også spises kolde 😉
Og, du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med nogle andre grøntsager – prøv dig frem 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.