Aftensmad

ÆLLINGS ÆGGEKAGE

Æggekage

Æggekage er nem og dejlig ret. Den kan laves morgen, middag og aften. Vi kan bedst lide den til frokost i weekenderne, eller til aftensmad i hverdagene – når det skal være nemt, sundt og lækkert 😛

Antal: Til 4 personer
Tid: 20 minutter (+ 30 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger deciliter
Teske teske
Spiseske COPENHAGEN-Mat-Spiseske
Piskeris piskeris
 Skål stor skål
Skærebræt Skærebræt
Urteknit raadvad-urtekniv-12-cm

Lille ildfast fad eva-trio-legio-ovnfast-fad-24x30-cm
Saks Sakssorthndtag135mm_148345

Lille skål ikea-skal-hvid__0328914_PE520140_S4
Bageplade bageplade-30267
Bagepapir bagepapir

Det skal du bruge:

7 æg ægægægægægægæg

2 dl deciliterdeciliterkyllingetern kyllingetern-Z3s5RoJJP5UNV2NyFElmIg

2 spsk COPENHAGEN-Mat-SpiseskeCOPENHAGEN-Mat-Spiseskemajsmel

0.5 dl  deciliter  mælk mælk

8 cherrytomater cherrytomatcherrytomatcherrytomatcherrytomatcherrytomatcherrytomatcherrytomat

1 bundt purløg purløg

2 dl deciliterdeciliter cremefraiche fraiche-5

4 skiver serranoskinke serrano

0.5 tsk teskepeber peber

1 tsk teskesalt salt

Lidt smør eller olie til at smøre fadet

 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
    200 grader
  3. Slå æggene æg ud i skålen
    IMG_6575
  4. Pisk æggene æg
    IMG_6577IMG_6578
  5. Tilsæt kyllingetern kyllingetern-Z3s5RoJJP5UNV2NyFElmIg og mælk mælk
    IMG_6580 IMG_6579
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Smør det idlfaste fad med lidt smør eller olie
    IMG_6582
  8. Hæld blandingen over i det ildfaste fad
    IMG_6584
  9. Skyl tomaterne cherrytomat
  10. Halver dem med urtekniven
    IMG_6585
  11. Læg dem ovenpå æggeblandingen i det ildfaste fad
    IMG_6586
  12. Når ovnen er varm stiller du det ildfaste fad ind i ovnen
    IMG_6587
  13. Æggekagen skal nu have 30 minutter
  14. Imens laver du creme fraiche dressingen
  15. Kom creme fraiche fraiche-5 over i en lille skål
    IMG_6589
  16. Kom halvdelen af peber peberog salt salt oven i
    IMG_6590
  17. Skyl purløg purløg
    IMG_6591
  18. Klip halvdelen af det ned i skålen med creme fraiche
    IMG_6592IMG_6593
  19. Bland det hele godt sammen
    IMG_6594
  20. Din creme fraiche dressing er nu færdig
  21. Kom bagepapir på en bageplade
    bagepapir
  22. Fordel serranoskinke serranoud på bagepladen med bagepapir
    IMG_6588
  23. Kom det i ovnen i 7-8 minutter (det kan sagtens være i ovnen sammen med æggekagen)
  24. Når æggekagen er færdig bruges en grydelap til at tage den ud af ovnen
    IMG_6595
  25. Drys resten af salten og peber ud over æggekagen
  26. Når serranoskinken er færdig, lægger du det sprøde serranoskinke oven på æggekagen
    IMG_6597IMG_6598
  27. Klip det sidste af purløgene oven på æggekagen
  28. Nu er din æggekage klar til at blive spist
  29. Men først, ryd op 😉

IMG_6606

Nu kan du nyde din egen, lækre æggekage! Den mætter rigtig godt, og smager vildt godt. Især når man spiser den sammen med creme fraiche dressingen 😛
Du kan også spise den sammen et stykke ristet rugbrød 😀

IMG_6612

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.