Aftensmad

ÆRTESUPPE

Ærtesuppe

Ærtesuppe – jeg burde måske kalde den Shrek suppe?  😉 Selvom den er grøn, så smager den godt. Og så kan den spises både kold og varm – prøv det!  😀

 

Antal: 4 portioner
Tid: 10-15 minutter

Redskaber: 
  • Urtekniv
  • Spiseske
  • Gryde
  • Grydeske
  • Stavblender
Det skal du bruge: 
  • 500 g ærter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g (0,5 liter) grøntsagsbouillon
  • Brug 1 pakke bouillon og opløs i 0,5 liter kogende vand
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Saltede mandler (eller andre nødder)
  • Brød
Redskaber: 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hak løg og hvidløg helt fint
  3. Varm olien op i en gryde
  4. Steg løg og hvidløg, til de er lidt bløde
  5. Tilsæt ærterne
  6. Rør godt rundt
  7. Tilsæt grøntsagsbouillonen
  8. Lad det koge i ca. 6 minutter
  9. Blend det hele med en stavblender
  10. Smag til med fløde, salt og peber
  11. Server med saltede mandler og et godt madbrød, eller disse gulerods grovboller
  12. Ryd op i køkkenet 😉
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.