Aftensmad Større børn

ASPARGES KARTOFFELSALAT

Asparges kartoffelsalat

Asparges kartoffelsalat er en nem, sund og lækker ret. Du kan tage det med i madpakken, eller du kan spise det som tilbehør til aftensmaden. Det er anderledes end “normal” kartoffelsalat, men det kan vi godt lide herhjemme. 😛
Tid: 30 minutter

Redskaber:
  • Stor gryde
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Sigte
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Lille skål
  • Stor skål
Det skal du bruge:
  • 1 bakke små kartofler (650 g)
  • 1 bundt asparges
  • 0,5 rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 0,5 tsk dijonsennep
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • Vand

 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl kartofler og asparges
  3. Halver kartoflerne
  4. Knæk asparges ved enden. Det stykke der ikke kan spises knækker af.
  5. Skær asparges i mindre stykker
  6. Læg kartoflerne i en gryde
  7. Hæld vand i gryden til kartoflerne er dækket
  8. Kom låg på gryden, og tænd for varmen
  9. Når vandet koger, skrues ned til middel varme
  10. Lad dem koge i 15 minutter
  11. De sidste 2 minutter koges asparges sammen med kartoflerne
  12. Hæld vandet fra i en sigte
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG!
  13. Kom kartofler og asparges op i en stor skål
  14. Pil rødløg
  15. Skær det i små tern
  16. Bland olivenolie, vineddike, dijonsennep, salt og peber i en skål
  17. Hæld blandingen ud over kartofler og asparges
  18. Bland rødløg sammen med kartofler og asparges
  19. Ryd op i køkkenet 😀

Asparges kartoffelsalaten kan spises med det samme. Du kan også komme den i køleskabet og spise den kold. Og du spise den dagen efter, hvis der er rester tilbage 😛
Det er rigtig godt som tilbehør til grillmaden – så nu må sommervejret gerne snart komme 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.