Antal: 4 portioner | Arbejdstid: 15 minutter Bagetid: 20-25 minutter |
Bagt feta med cherrytomater er virkelig på den helt nye ting. Og det kan jeg virkelig godt forstå, det smager nemlig helt vildt godt og ret virkelig nemt at lave 😛
Skal du lave det til aftensmaden til 4 personer, vil jeg anbefale at fordoble portionen så der er nok mad 🙂
Redskaber | Ingredienser |
|
|
Sådan gør du
- Vask dine hænder
- Tænd ovnen på 220 grader
- Skyl dine cherrytomater
- Halver cherrytomaterne
- Pil løget og skær i mindre stykker
- Pil hvidløget og hak fint
- Brug 1 spsk olivenolie til at smøre det ildfaste fad
- Kom dine osteblok (feta eller salatost) ned i det ildfaste fad
- Fordel nu cherrytomater, løg og hvidløg rundt om osten
- Hæld den sidste spiseske olivenolie ud over, samt lidt salt og peber
- Når ovnen er varm, kommes den i ovnen i 20-25 minutter, til osten er blevet let gylden på toppen
- Imens koges pasta
- Kom godt med vand i en gryde
- Kom 1 tsk salt ved
- Når vandet koger, koges pastaen som anvist på pakken
- Når pastaen har kogt, hældes vand fra
- Stil pastaen til side
- Når fetaosten er blevet lidt gylden på toppen efter 20-25 minutter, tages den ud af ovnen (husk at brug grydelapper)
- Kom de friske basilikumblade ud over
- Brug nu en gaffel til at masse fetaost og cherrytomater
- Hæld pastaen ned i det ildfaste fad og bland det hele rundt
- Ryd op i køkkenet 😉
Og så er der serveret. En lækker pastaret, som kan fungere som tilbehør til aftensmaden eller som frokost 😛
Det er bare lækkert. Det er hurtigt blevet en af favoritterne herhjemme!