NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Tilbehør

BAGT FETA MED CHERRYTOMATER

Antal: 4 portioner Arbejdstid: 15 minutter
Bagetid: 20-25 minutter

Bagt feta med cherrytomater er virkelig på den helt nye ting. Og det kan jeg virkelig godt forstå, det smager nemlig helt vildt godt og ret virkelig nemt at lave 😛
Skal du lave det til aftensmaden til 4 personer, vil jeg anbefale at fordoble portionen så der er nok mad 🙂 

Redskaber Ingredienser
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Spiseske (spsk)
  • Ildfast fad 
  • Grydelapper
  • Gryde
  • Gaffel
  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g feta (1 blok), eller salatost
  • 2 spsk olivenolie
  • Eventuelt en håndfuld frisk basilikum
  • 200 g fuldkornspasta 
  • Vand 
  • Salt og peber 

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. Tænd ovnen på 220 grader
  3. Skyl dine cherrytomater
  4. Halver cherrytomaterne
  5. Pil løget og skær i mindre stykker
  6. Pil hvidløget og hak fint
  7. Brug 1 spsk olivenolie til at smøre det ildfaste fad
  8. Kom dine osteblok (feta eller salatost) ned i det ildfaste fad
  9. Fordel nu cherrytomater, løg og hvidløg rundt om osten 
  10. Hæld den sidste spiseske olivenolie ud over, samt lidt salt og peber  
  11. Når ovnen er varm, kommes den i ovnen i 20-25 minutter, til osten er blevet let gylden på toppen
  12. Imens koges pasta 
  13. Kom godt med vand i en gryde
  14. Kom 1 tsk salt ved
  15. Når vandet koger, koges pastaen som anvist på pakken 
  16. Når pastaen har kogt, hældes vand fra
  17. Stil pastaen til side
  18. Når fetaosten er blevet lidt gylden på toppen efter 20-25 minutter, tages den ud af ovnen (husk at brug grydelapper)
  19. Kom de friske basilikumblade ud over
  20. Brug nu en gaffel til at masse fetaost og cherrytomater
  21. Hæld pastaen ned i det ildfaste fad og bland det hele rundt
  22. Ryd op i køkkenet 😉


Og så er der serveret. En lækker pastaret, som kan fungere som tilbehør til aftensmaden eller som frokost 😛
Det er bare lækkert. Det er hurtigt blevet en af favoritterne herhjemme!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.