Morgenmad

BAGT GRØD MED ÆBLE

Bagt efterårsgrød

Bagt grød med æble er virkelig en genial idé. Det både smager godt, mætter godt, er nemt at lave og sundt. Og imens grøden passer sig selv i ovnen, kan man tage tøj på og gøre sig klar. 😀

Antal: 2 portioner (1 hvis man er sulten 😉 )
Tid: 10 minutter (+20 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Lille skål
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Lille ovnfast fad eller muffinforme
Det skal du bruge:
  • 1 æble
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl chiafrø
  • 0.5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 0.5 dl mandler
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 spsk hørfrø
  • Knivspids salt
  • 2 dl mælk
  • Lidt smør/olie til smørelse af ovnfast fad
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Smør et lille ovnfast fad eller en tærteform
  4. Skær æblet i tern
    IMG_6411
  5. Fordel æblestykkerne i bunden af fadet eller tærteformen
    IMG_6413
  6. Drys kanel ud over
    IMG_6415IMG_6416
  7. Hak mandlerne
    IMG_6420
  8. Bland havregryn, chiafrø, vaniljepulver, hakkede mandler, hørfrø, bagepulver, kokossukker og salt i en skål
    IMG_6422
  9. Fordel det ud over æblerne
    IMG_6424
  10. Hæld mælken ud over
    IMG_6427
  11. Kom grøden ind i ovnen
    IMG_6428
  12. Bag den i cirka 20 minutter
  13. Ryd op i køkkenet 🙂

Når grøden har været i ovnen i 20 minutter, er den klar til at blive spist. Æblerne er blevet lækre bløde, og har fået smag af kanelen.
Det smager næsten usundt, men er det slet ikke 😀
Får du ikke spist det hele, sætter du det bare i køleskabet og varme det op morgenen efter i mikroovnen med lidt ekstra mælk! Dét er smart 😉

Bagt efterårsgrød

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.