NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

BLINIS

Antal: 12 stykker Tid: 30 minutter

Det er sæson for blinis med stenbiderrogn – og det er simpelthen så lækkert! Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af hjemmelavede blinis med creme fraiche, stenbiderrogn og rødløg 😛 Mums! Og det gode er, at blinis er mega nemt at lave. Prøv selv 😀

Redskaber Ingredienser
  • Skål
  • Piskeris eller grydeske
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Tallerken
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Spiseske
  • 1,5 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 tsk olie
  • Smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, salt og bagepulver i en skål
  2. Tilsæt mælk og pisk grundigt
  3. Tilsæt æg og olie, og pisk grundigt 
  4. Opvarm en stegepande til middelhøj varme (7 ud af 9 på mit komfur)
  5. Når stegepanden er varm, kommer du lidt smør eller olie på panden (ca 1 tsk)
  6. Brug en spiseske til at lave små pandekager (cirka 5 centimeter i diameter) – der kan være 4-5 på min stegepande
  7. Steg dem 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne 
  8. Når de første blinis er færdige, tages de af og ligges over på en tallerken
  9. Fortsæt punkt 6-8 indtil der ikke er mere dej tilbage 
  10. Ryd op i køkkenet 🙂

Når alle dine blinis er færdige, kan du servere dem med creme fraiche, stenbiderrogn og hakket rødløg 😛 

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.