Aftensmad

BOLLER I KARRY

Boller i karry

Boller i karry er virkelig en favorit i mange hjem. Herhjemme er det også et hit 😀 Det kan minde lidt om ristaffel – bare med kødboller 😉

Antal: 4 personer
Tid: 45 minutter

Redskaber: 
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • 3 gryder
  • 2 skåle
  • Grydeske
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Hvidløgspresser
Det skal du bruge:
Kødboller
  • 500 g hakket svinekød (1 pakke)
  • 1 dl rasp
  • 1,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 liter vand
Karrysauce
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort æble (eller 2 små)
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk karry
  • 1 tsk stødt chili (kan undlades)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 liter kogevand fra kødbollerne
  • 1 tsk salt til vandet
  • 0,5 dl mælk
Ris 
  • 3 dl brune ris
  • 6 dl vand
  • 0,5 tsk salt
Sådan gør du:
Ris 
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom ris, vand og salt i en gryde
  3. Kom låg på gryden
  4. Tænd for blusset
  5. Når vandet koger, skrues ned til lav varme
  6. Kog nu risene i 30 minutter
  7. Imens laves resten (se nedenfor)
  8. Når de har kogt 30 minutter, skal de bare stå i 5 minutter med låg på
Kødboller
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom rasp og mælk i en skål
  3. Bland det rundt
  4. Lad det stå i 5 minutter
  5. I en ny skål blandes hakket svinekød, æg, salt og peber
  6. Bland godt rundt
  7. Tilsæt rasp-blandingen til kødet, og bland
  8. Lav nu punkt 1-6 ved karrysaucen
  9. Kom vand og 1 tsk salt i en gryde
  10. Sæt gryden over på et kogeblus og skru helt op for varmen
  11. Imens du venter på vandet koger, formes kødbollerne
  12. Brug en spiseske til at lave små boller af farsen
  13. Læg de færdigformede kødboller på en tallerken
  14. Når alle kødbollerne er formet, burde vandet koge
  15. Skru lidt ned for varmen
  16. Brug en grydeske til at komme alle kødbollerne ned i det varme vand
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG!
  17. Lad dem kødbollerne koge i 12 minutter
  18. Når kødbollerne har kogt 12 minutter tages kødbollerne op med en ny grydeske
  19. Læg dem på en ny tallerken
  20. Vandet skal IKKE smides ud!
  21. Lav nu karrysaucen færdig
Karrysauce
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Skyl æblet
  4. Skær æblet i kvarte
  5. Fjern kernehuset
  6. Skær nu små stykker af æblet
  7. I en ny gryde tilsættes smør
  8. Kom gryden på et kogeblus og skru op for varmen
  9. Når smøret er smeltet, hældes løg og hvidløg over i gryden
  10. Steg dem i 2 minutter
  11. Tilsæt æble
  12. Tilsæt karry, chili og mel
  13. Lad det stege 2 minutter
  14. Tilsæt kogevandet fra kødbollerne
  15. Skru op for varmen, så det begynder at koge
  16. Lad det koge 10 minutter
  17. Tilsæt mælk
  18. Lad soven koge 2 minutter ekstra
  19. Brug en stavblender til at blende sovsen uden klumper (behøves ikke)
  20. Tilsæt nu kødbollerne og lad det simre 5 minutter mere
  21. Ryd op i køkkenet 🙂
 Nu kan dine boller i karry med brune ris serveres – og det smager så godt 😛
Og har du rester tilovers, kan det enten køles eller fryses ned og spises en anden dag 😀
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.