NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

BRÆNDTE MANDLER

Tid: 40 minutter

Brændte mandler er faktisk rigtig nemt at lave, selvom det tager lidt tid. Men de smager bare så godt. Du kan eventuelt lave dobbelt portion, så du har til at snacke eller give i gave 😛
Husk at sukkeret bliver meget varmt, når det smelter. Så hvis du skulle spilde, så lad det være til det størkne, hvorefter du kan fjerne det – så brænder du dig ikke 🙂

Redskaber Det skal du bruge

Deciliterbæger (dl)
Spiseske (spsk)
Teske (tsk)
Stor pande
Grydeske

2 dl mandler
1,5 dl rørsukker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
4 spsk vand

Sådan gør du

    1. Bland mandler, rørsukker, kanel og vand sammen på en pande

    2. Stil panden over på blusset
    3. Tænd for varmen på høj varme (8 ud af 9 på mit komfur)
    4. Rør rundt hele tiden, så det ikke brænder på!
    5. Sukkeret vil langsomt smelte og bliver til en sirup

    6. Vandet vil langsomt fordampe, og siruppen blive tyk 

    7. Snart vil siruppen tørre ind og blive til sukker igen

    8. Skru nu ned på middel varme (5 ud af 9 på mit komfur), og rør godt rundt, til der dannes et tyndt lag karamel omkring mandlerne – det kan godt tage 10-15 minutter, før det bliver til karamel 

    9. Nu skal der slukkes for varmen og mandlerne skal hældes over på en bageplade med bagepapir, så de kan køle af

 

    Nu er dine brændte mandler færdige, og klar til at blive spist. Hvis ikke du spiser dem alle, kan du gemme dem i en dåse eller en pose 
print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.