Brocolli pastasalat er en mega god, lækker, nem, sund og mættende idé til madpakken, aftensmaden eller som tilbehør 😛
Antal: Stor portion
Tid: 20-30 minutter (+10 minutters kogetid)
Redskaber:
Deciliterbæger
Deciliterbæger

Spiseske 

Teske 

Lille gryde 

Stor gryde 

Stegepande 

Urtekniv 

Skærebræt 

Si 

Stor skål 

Det skal du bruge:
1 broccoli hoved
10 dl vand
til dampning af broccoli hovedet
0,5 dl græskarkerner
2 dl fuldkorns pastaskruer
8 dl vand
til kogning af pasta
1 spsk olie
1 dl soltørrede tomater
2 tsk salt
0,5 tsk peber
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Skyl brocolli hovedet
- Skær broccoli hovedet i mindre stykker
- Kom 8 dl vand ned i den lille gryde
- Kom 10 dl vand i den store gryde
- Kom 1 tsk salt i hver gryde
- Kom låg på begge gryder
- Når vandet koger i den lille gryde, tilsættes pasta skruer
PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!
- Skru lidt ned for varmen
- De skal koge i ca. 10 minutter
- Når vandet koger i den store gryde, tilsættes broccoli stykkerne
- DE SKAL KUN KOGES I 1 MINUT
- Hæld broccoli stykkerne over i en si, og lad dem dryppe af
- Kom græskarkerner over på en varm pande
- Rist dem i 2-3 minutter
- Når pastaskruerne har kogt i 12 minutter, hældes vandet fra
- Lad pastaskruerne køle af
- Kom nu broccoli, pastaskruer, soltørrede tomater, græskarkerner og olie over i en stor skål
- Bland det hele godt rundt
- Ryd op i køkkenet 😉
Nu er din broccoli pastasalat klar til at blive spist – lige som den, eller som tilbehør eller som madpakke 😀