Jul

BRUNKAGE FIGURER

Brunkager

Brunkage figurer er mega julet – og hvem kan ikke lide selv at forme og vælge flotte figurer til ens brunkager? 😀 Brunkage dejen skal dog lige stå et par timer i køleskabet, inden dejen kan bruges. Så lav dejen i god tid 😉

Antal: ca. 30 stk alt efter størrelse
Tid: 20-30 minutter (+2-3 timer i køleskabet og 5 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger (dl) deciliter
Teske (tsk) teske
Gryde gryde-4-2liter
Skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Kagerulle bagerulle

Bageplade bageplade-30267

Bagepapir bagepapir
Tallerken eller fad 5705140683148

 

 

Det skal du bruge:
200 g  smør smør

2 dldeciliterdeciliter lys sirup7d9608b9-751d-4f5d-aff4-d23ee9e14ee5

  2 1/4 dldeciliterdeciliter sukkerfdb_-stroesukker_oeko_0

8 dldeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterhvedemel VAL-2-kg-Hvedemel-pose-basis-635x1024

1,5 tsk tesketeske-30x80 natron bikarbonat-natron

1 tsk teskevand

1 tsk teskekanel 2522-kanel-malen

1 tsk teskestødt ingefær 2521-ingefara-malen

1 tsk teskekardemomme 2524-kardemumma-malen

1 æg æg

 

Glasur:
Jeg brugte Dr. Oetkers pynteglasur.
Pynteglasur-alle-3-farger

 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom smør, sirup og sukker i en gryde
    IMG_7174 IMG_7175
  3. Sæt den på kogepladen, og tænd for middel varme
  4. Når smøret er smeltet, tages gryden af varmen
    IMG_7176
  5. Vent til det er kølet af
  6. Imens det køler af, blandes krydderierne
  7. Kom natron ned i en stor plasticskål
    IMG_7178
  8. Tilsæt vand
    IMG_7179
  9. Bland det rundt
    IMG_7180
  10. Tilsæt nu kanel, stødt ingefær og kardemomme
    IMG_7182IMG_7181IMG_7183
  11. Bland det hele rundt
    IMG_7184
  12. Tilsæt hvedemel
    IMG_7194
  13. Bland det hele rundt
    IMG_7197
  14. Når smør-massen er kølet af, tilsættes ægget
    IMG_7198
  15. Bland det rundt
    IMG_7199
  16. Tilsæt nu smør-massen i plasticskålen med hvedemel
    IMG_7200
  17. Bland det hele rundt til det er en fast dej
    IMG_7201IMG_7202
  18. Kom sølvpapir over plasticskålen
  19. Kom brunkage dejen i køleskabet et par timer
  20. Når brunkage dejen har været i køleskabet et par timer, rulles dejen ud på et stykke bagepapir
    IMG_7238IMG_7239
  21. Tænd ovnen på 175 grader
  22. Brug nu forskellige forme og tryk dem ned i dejen
    IMG_7240
  23. Rest dejen ruller du ud igen, og trykker flere figurer
  24. De trykte figurer, kommes over på en bageplade med bagepapir
  25. Kom bagepladen med brunkager i den varme ovn i cirka 5 minutter (til de er blevet lidt mørkere)
    HOLD ØJE MED BRUNKAGERNE – DET ER MEGET FORSKELLIGT HVOR LÆNGE DE SKAL HAVE
  26. Når de har været i ovnen i cirka 5 minutter, skal de bare køle af inden de kan pyntes med glasur
  27. Når alle brunkage figurerne er pyntet med glasur, skal de lige hvile til glasuren er størknet
  28. Imens ryddes op i køkkenet 😀

Nu er glasuren størknet, og du kan nu spise dine egne, hjemmelavede brunkager 😛

IMG_7242

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.