NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Jul

BRUNKAGE FIGURER

Antal: ca. 30 stk alt efter størrelseTid: 20-30 minutter (+2-3 timer i køleskabet og 5 minutters bagetid)

Brunkage figurer er mega julet – og hvem kan ikke lide selv at formen og vælge flotte figurer til ens brunkager? 😀 Brunkage dejen skal dog lige stå et par timer i køleskabet, inden dejen kan bruges. Så lav dejen i god tid 😉

Redskaber:

Deciliterbæger (dl) deciliter
Teske (tsk) teske
 
Gryde gryde-4-2liter
Skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Kagerulle bagerulle
 

Bageplade bageplade-30267

Bagepapir bagepapir
Tallerken eller fad 5705140683148

Det skal du bruge:

200 g  smør smør

2 dldeciliterdeciliter lys sirup7d9608b9-751d-4f5d-aff4-d23ee9e14ee5

  2 1/4 dldeciliterdeciliter sukkerfdb_-stroesukker_oeko_0

8 dldeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterdeciliterhvedemel VAL-2-kg-Hvedemel-pose-basis-635x1024 + mel til bordet

1,5 tsk tesketeske-30x80 natron bikarbonat-natron

1 tsk teskevand

1 tsk teskekanel 2522-kanel-malen

1 tsk teskestødt ingefær 2521-ingefara-malen

1 tsk teskekardemomme 2524-kardemumma-malen

1 æg æg

Glasur:
Jeg brugte Dr. Oetkers pynteglasur.
Pynteglasur-alle-3-farger
Alternativt  kan du bruge flormelis og æggehvider. Så bliver glasuren mere fast og nem at arbejde med

 

 

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom smør, sirup og sukker i en gryde
    IMG_7174 IMG_7175
  3. Sæt den på kogepladen, og tænd for middel varme
  4. Når smøret er smeltet, tages gryden af varmen
    IMG_7176
  5. Vent til det er kølet af
  6. Imens det køler af, blandes krydderierne
  7. Kom natron ned i en stor plasticskål
    IMG_7178
  8. Tilsæt vand
    IMG_7179
  9. Bland det rundt
    IMG_7180
  10. Tilsæt nu kanel, stødt ingefær og kardemomme
    IMG_7182IMG_7181IMG_7183
  11. Bland det hele rundt
    IMG_7184
  12. Tilsæt hvedemel
    IMG_7194
  13. Bland det hele rundt
    IMG_7197
  14. Når smør-massen er kølet af, tilsættes ægget
    IMG_7198
  15. Bland det rundt
    IMG_7199
  16. Tilsæt nu smør-massen i plasticskålen med hvedemel
    IMG_7200
  17. Bland det hele rundt til det er en fast dej
    IMG_7201IMG_7202
  18. Kom sølvpapir over plasticskålen
  19. Kom brunkage dejen i køleskabet et par timer
  20. Når brunkage dejen har været i køleskabet et par timer, rulles dejen ud på et stykke bagepapir eller meldrysset bord
    IMG_7238IMG_7239
  21. Tænd ovnen på 175 grader
  22. Brug nu forskellige forme og tryk dem ned i dejen
    IMG_7240
  23. Rest dejen ruller du ud igen, og trykker flere figurer
  24. De trykte figurer, kommes over på en bageplade med bagepapir
  25. Kom bagepladen med brunkager i den varme ovn i cirka 7-10 minutter (til de er blevet lidt mørkere)
    HOLD ØJE MED BRUNKAGERNE – DET ER MEGET FORSKELLIGT HVOR LÆNGE DE SKAL HAVE
  26. Når de har været i ovnen i cirka 7 minutter, skal de bare køle af inden de kan pyntes med glasur
    IMG_7242
  27. Når alle brunkage figurerne er pyntet med glasur, skal de lige hvile til glasuren er størknet
  28. Imens ryddes op i køkkenet 😀

Nu er glasuren størknet, og du kan nu spise dine egne, hjemmelavede brunkager 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.