Antal: 4 portioner | Tid: 45 minutter |
Bruschetta kylling – ja du læste rigtigt. Bruschetta forbinder du nok med et stykke brød med hakkede tomater ovenpå. Den her ret er bare kylling med bruschetta fyld ovenpå – og lidt ekstra 😉 Det er nemlig kylling med først et mascarpone lag, herefter et bruschetta lag og så toppet med revet mozzarella 😛 Server det med pasta, ris eller noget helt tredje.
Redskaber | Det skal du bruge |
Skærebræt Urtekniv Ildfast fad Deciliterbæger (dl) Spiseske (spsk) Teske (tsk) Ske Lille skål |
4 kyllingebryst fileter 250 g mascarpone (1 bøtte) 250 g cherrytomater (1 pakke) 15 basilikumblade 1 løg 2 fed hvidløg 1,5 dl revet mozzarella 1 spsk olie 1 tsk salt + 0,5 tsk salt 0,5 tsk peber + 0,5 tsk salt |
Sådan gør du
- Vask dine hænder
- Tænd ovnen på 200 grader
- Hak tomater, løg og hvidløg i små tern
- Kom det op i en lille skål
- Hak basilikum bladene
- Kom de hakkede basilikum blade i den lille skål med tomater, løg og hvidløg
- Tilsæt 1 tsk salt og 0,5 tsk peber
- Bland det hele godt sammen
- Sæt til side
- Smør det ildfaste fad med olie
- Læg kyllingebrysterne ned i det ildfaste fad
OBS: er dine kyllingebryst fileter meget tykke, er det en god idé at halvere dem - Drys 1 tsk salt og 0,5 tsk peber ud over
- Fordel nu mascarpone over din kyllingebryst fileter
- Nu skal din bruschetta blanding (tomat, løg, hvidløg, basilikum) fordelen ovenpå mascarponen.
- Til sidst fordeles revet mozzarella ud over
- Sæt i ovnen i 30 minutter
- Imens kan du lave tilbehør. Jeg serverede fuldkorns pasta til.
- Ryd op i køkkenet 🙂
Nu er din bruschetta kylling færdig, og klar til servering 😛