NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

BRUSCHETTA KYLLING

Antal: 4 portioner Tid: 45 minutter

Bruschetta kylling – ja du læste rigtigt. Bruschetta forbinder du nok med et stykke brød med hakkede tomater ovenpå. Den her ret er bare kylling med bruschetta fyld ovenpå – og lidt ekstra 😉 Det er nemlig kylling med først et mascarpone lag, herefter et bruschetta lag og så toppet med revet mozzarella 😛 Server det med pasta, ris eller noget helt tredje.

 

Redskaber Det skal du bruge

Skærebræt

Urtekniv

Ildfast fad

Deciliterbæger (dl)

Spiseske (spsk)

Teske (tsk) 

Ske

Lille skål

4 kyllingebryst fileter

250 g mascarpone (1 bøtte)

250 g cherrytomater (1 pakke)

15 basilikumblade

1 løg

2 fed hvidløg

1,5 dl revet mozzarella 

1 spsk olie 

1 tsk salt + 0,5 tsk salt

0,5 tsk peber + 0,5 tsk salt

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Hak tomater, løg og hvidløg i små tern 
  4. Kom det op i en lille skål
  5. Hak basilikum bladene
  6. Kom de hakkede basilikum blade i den lille skål med tomater, løg og hvidløg
  7. Tilsæt 1 tsk salt og 0,5 tsk peber
  8. Bland det hele godt sammen
  9. Sæt til side
  10. Smør det ildfaste fad med olie 
  11. Læg kyllingebrysterne ned i det ildfaste fad 
    OBS: er dine kyllingebryst fileter meget tykke, er det en god idé at halvere dem
  12. Drys 1 tsk salt og 0,5 tsk peber ud over 
  13. Fordel nu mascarpone over din kyllingebryst fileter
  14. Nu skal din bruschetta blanding (tomat, løg, hvidløg, basilikum) fordelen ovenpå mascarponen. 
  15. Til sidst fordeles revet mozzarella ud over
  16. Sæt i ovnen i 30 minutter
  17. Imens kan du lave tilbehør. Jeg serverede fuldkorns pasta til.
  18. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu er din bruschetta kylling færdig, og klar til servering 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.