NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn

OKSEBURGER

Antal: 8 burgereTid:  50 minutter (+1,5 times hævetid)

De her burgere er gode lækre, burgere du kan spise i hverdagen eller i weekenden. Det gode ved burgerne er, at du helt selv kan vælge, hvad der skal i den!  😛 Og, hvis du ikke har tid til at lave dine egne burgerboller, kan du sagtens bare købe de færdige i supermarkedet 🙂

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Spiseske
  • 2 store skåle
  • Grydeske
  • Fugtigt viskestykke
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • 2 tallerkner
  • Stegepande
  • Paletkniv

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Burgerboller
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 3 dl grahams mel
  • 3 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
    Pssst, du kan også bare købe dine grove burgerboller i supermarkedet 😉
 
Bøffer
  • 1000 g hakket oksekød (1 stor pakke)
  • 1 tsk  salt
  • 1 tsk peber
Tilbehør
  • 1 stor tomat
  • 0,5 agurk
  • 1 rødløg
  • 0,5 salathoved
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Og hvad du ellers kan lide 🙂


Sådan gør du:
Burgerboller

  1. Vask hænder
  2. Hæld vand  i skålen
  3. Kom gær ned i skålen
  4. Rør rundt til gæren er opløst
  5. Kom nu salt, olie og honning i skålen
  6. Kom grahamsmel i blandingen
  7. Rør det rundt
  8. Kom rugmel  i blandingen
  9. Rør det rundt
  10. Kom nu hvedemel  i lidt efter lidt
  11. Når du ikke kan røre rundt i dejen længere, ælter du med dine rene hænder
  12. Ælt dejen godt
  13. Kom et fugtigt viskestykke  over dejen
  14. Stil dejen et lunt sted
  15. Lad den stå i 1 time
  16. Mens dejen hæver, kan du skylle og skære dine grøntsager
  17. Når dejen har hævet 1 time, former du dejen til 8 store burgerboller
  18. Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter
  19. Imens tænder du ovnen på 200 grader
  20. Pensl nu burgerbollerne med æg
  21. Drys sesamfrø på burgerbollerne
  22. Kom nu burgerbollerne i ovnen i 15-20 minutter
  23. Mens burgerbollerne er i ovnen, kan du lave dine bøffer klar 🙂
Bøffer
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom kødet ned i en stor skål
  3. Kom salt og peber i
  4. Rør det hele godt rundt
  5. Form nu kødet til 8 bøffer og kom dem over på en tallerken
  6. Kom stegepanden på et blus og tænd for varmen
  7. Når stegepanden er varm, steger du 4 bøffer ad gangen
  8. Steg dem 3-4 minutter på hver side
  9. Kom de stegte bøffer oven på en ny tallerken
  10. Kom sølvpapir over de stegte bøffer, imens du steger de 4 sidste bøffer
Tilbehør
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Vask alle grøntsagerne
  3. Skær nu grøntsagerne i skiver

Når alle bøfferne er stegt, burgerbollerne er blevet bagt og grøntsagerne er skåret, er du klar til at spise din hjemmelavede burger. HAPS!  😆

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.