Aftensmad

CHILI CON CARNE

Chili con carne

Chili con carne – det er hurtigt og nemt at lave til aftensmaden! Og har man god tid, kan den stå og simre i flere timer. Så smager den nemlig endnu bedre!  🙂

 

Antal: Til 4 personer
Tid: 20-30 minutter

Redskaber: 
  • Stor gryde
  • Grydeske
  • Teske
  • Spiseske
Det skal du bruge: 
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse majs
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré (en lille dåse)
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 chili (kan undlades)
  • 1 hvidløg (kan undlades)
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk kanel
  • Salt og peber
  • Lidt olie til stegning
Tilbehør:
  • Ris
  • Brød – find opskriften på et lækkert madbrød her.
  • Fromage frais eller creme fraiche
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hak gulerødder, løg, chili og hvidløg
  3. Varm olien i en stor gryde
  4. Tilsæt de hakkede løg, chili og hvidløg (ikke gulerødder!) og steg i 2 minutter
  5. Tilsæt nu kødet, spidskommen og kanel
  6. Steg til kødet er brunt
  7. Tilsæt nu gulerødder og steg i 10 minutter
  8. Nu tilsættes hakkede tomater, tomatpuré, og majs
  9. Smag til med salt og peber
  10. Kidneybønnerne tilsættes 10 minutter inden servering – ellers bliver de helt smattede
  11. Hvis der er tid, så lad det stå og simre ved svag varme i 30 minutter. Ellers kan det godt spises med det samme
  12. Server med et godt madbrød eller nogle grovboller og en klat fromage frais
  13. Ryd op i køkkenet 😉

chili con carne

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.