Tilbehør

CHILIOLIE

Chiliolie
Chiliolie kan bruges til rigtig mange forskellige ting – til salater, i pitabrød, på din pizza, på din pasta ret… ja, faktisk til nærmest alt (også kun næsten 😉 ). Det smager fuldstændig som det til chiliolie du kan købe til din shawarma – og så er det endda mega nemt at lave! 😀
Tid: 15 minutter
Redskaber: 
  • Spiseske
  • Deciliterbæger
  • Hvidløgspresser
  • Teske
  • Lille gryde
  • Grydeske
  • Glas med låg
Det skal du bruge:
  • 4 spsk chiliflager
  • 1 dl vand
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk spidskommen
  • Knivspids kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citron
  • 2 tsk sukker
  • 1,5 dl rapsolie
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom chiliflager og vand i en lille gryde
  3. Tænd for blusset, og lade det koge op mens du rører rundt
  4. Når vandet er fordampet, slukkes for varmen
  5. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, citron og sukker
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Tænd for varmen igen, så det hele koger op mens du rører rundt
  8. Når det har kogt op, slukkes for varmen igen
  9. Smag nu din chili blanding til. Er den for stærk, tilsættes noget mere tomatpuré og evt. lidt mere sukker.
  10. Kog den op igen.
  11. Når den har kogt igen, slukkes for varmen
  12. Lad det nu stå og køle af
    IMG_5103
  13. Når chili blandingen har kølet af, tilsætter du 1 dl rapsolie
  14. Bland det hele godt rundt
  15. Kom chiliolie ned i et glas med låg
  16. Hæld resten af olien ud over

Nu er din chiliolie klar til at blive brugt til alle mulige lækre retter. 😛

IMG_5110

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.