NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand - uden tilsat sukker Snacks Til madpakken

CHOKOLADE GROVBOLLER

Antal: 12 chokoladeboller Arbejdstid: 15 minutter
Hævetid: 1 time
Bagetid: 20 minutter

Chokolade grovboller er en virkelig god snack, som er helt perfekt til madpakken eller om eftermiddagen når den lille sult melder sig. Herhjemme er vi vilde med dem 😛

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Skærebræt
  • Kniv
  • Viskestykke
  • Gaffel
  • Skål
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 dl kernemælk (kan erstattes af vand eller mælk)
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 2 spsk honning
  • 1 æg
  • 1 moden banan 
  • 1 tsk salt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rugmel eller anden form for groft mel 
  • 7 dl hvedemel
  • 100 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand og kærnemælk ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt, honning og æg
  5. Tilsæt havregryn, rugmel og hvedemel
  6. Rør godt rundt
    Dejen skal være klistret 
  7. Mos bananen med en gaffel
  8. Tilsæt den moste banan til dejen, og bland det godt sammen med grydeskeen 
  9. Hak den mørke chokolade til mindre stykker
  10. Tilsæt den mørke chokolade til dejen
  11. Bland det hele godt rundt med grydeskeen
  12. Dæk nu dejen til med et fugtigt viskestykke
  13. Stil dejen et lunt sted i 1 time
  14. Når dejen har hævet 1 time, tændes ovnen på 250 grader almindelig ovn
  15. Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
    Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former!
  16. Pensl bollerne med et pisket æg
  17. Når ovnen er blevet varm, sættes bollerne ind
  18. Skru ned på 220 grader
  19. Nu skal de bare bage i 20 minutter
  20. Ryd op i køkkenet 😉

Når dine chokolade grovboller har kølet af, er de klar til at blive spist – og var det ikke bare en nem opskrift? Også smager de jo bare så godt, især med lidt smør på 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.