Den søde tand Snacks Til madpakken

CHOKOLADE GROVBOLLER

Chokolade grovboller

Chokolade grovboller er en virkelig god snack, som er helt perfekt til madpakken eller om eftermiddagen når den lille sult melder sig. Herhjemme er vi vilde med dem 😛

Antal: 10-12 boller alt efter størrelse
Tid: 15 minutter (+ 1 times hævning og cirka 20 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Skærebræt
  • Kniv
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl hørfrø (eller andre kerner)
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl speltmel
  • 4 dl hvedemel
  • 100 g mørk chokolade (minimum 70%)
  • 1 sammenpisket æg
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  5. Tilsæt hørfrø, havregryn og speltmel
  6. Rør godt rundt
  7. Hak den mørke chokolade til mindre stykker
  8. Tilsæt den mørke chokolade til dejen
  9. Bland det hele godt rundt
  10. Tilsæt nu hvedemel lidt ad gangen
  11. Bland det hele godt rundt – det skal være en våd dej!
  12. Dæk nu dejen til med et fugtigt viskestykke
  13. Stil dejen et lunt sted i 1 time
  14. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  15. Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
    Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former!
  16. Pensl bollerne med et pisket æg
  17. Når ovnen er blevet varm, sættes bollerne ind
  18. Nu skal de bare bage i 20 minutter
  19. Ryd op i køkkenet 😉

Når dine chokolade grovboller har kølet af, er de klar til at blive spist – og var det ikke bare en nem opskrift? Også smager de jo bare så godt 😀

Chokolade grovboller

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.