NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
God viden

DERFOR ER MORGENMADEN VIGTIG

Mange af jer har nok hørt det før “Morgenmad er dagens vigtigste måltid” – og hvorfor er den så det?
Det vil jeg forsøge at forklare jer i dette indlæg 🙂

 

Så hvorfor er morgenmaden nu så vigtig? Der er sikkert nogle af jer der springer morgenmaden over engang imellem, nogle der aldrig spiser morgenmad, og så er der nogle der spiser morgenmad hver dag.
Og I har nok allesammen hørt på et eller andet tidspunkt, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Men hvorfor er det vigtigere end alle andre måltider?
180228847

Morgenmaden er vigtig fordi den giver dig energi – ligesom alle andre måltider i løbet af en dag. Og det kan være rigtig smart at spise morgenmad, hvis du skal koncentrere dig i skolen.
alunno

Er det så “farligt” ikke at spise morgenmad?
Nej, det er det ikke. Og er du slet ikke sulten om morgenen, kan du sagtens vente et par timer med at spise – når du rent faktisk føler dig sulten. Så længe du føler dig godt tilpas, og du godt kan koncentrere dig.

Får du ikke nok at spise, så vil du også hurtigt opdage, at du nok ikke kan koncentrere dig ordentlig i skolen.
Så derfor, morgenmad er et vigtigt måltid, hvis du skal koncentrere dig i skolen! 🙂

Men morgenmad er også vigtig, hvis du skal ud og bevæge dig. Du har sikkert prøvet ikke at spise morgenmad, inden du skulle være fysisk aktiv (spille kamp, løbe en tur, sjippe eller andet). Hvis man ikke har spist ordentlig mad inden fysisk aktivitet, vil man hurtigt blive forpustet. Og det er fordi man ikke har energi til at være fysisk aktiv. Kroppen har nogle smarte depoter som gemmer på den energi du får gennem maden. Men de depoter er tomme, hvis du ikke får spist morgenmad. Derfor vil du føle dig uoplagt og træt, hvis du skal være fysisk aktiv.
Exercise-jumpy-physio-physical-activity-healthy-lifestyle-fitness-clip-art

En morgenmad der er god at spise inden at skulle i skole eller være fysisk aktiv, er morgenmad der består af både kulhydrat, protein og lidt fedt. Det kunne fx være en rugbrødsmad eller en grovbolle (kulhydrat) med ost (protein og fedt), et glas mælk (protein) og et stykke frugt (kulhydrat, vitaminer og mineraler), eller et glas friskpresset juice.
Det kunne også være havregrød (kulhydrat) lavet på mælk (protein) med frugt topping (vitaminer og mineraler) 😛

 

 

 

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.