Aftensmad Til madpakken

FALAFLER

Falafel

Falafler er en slags vegetarisk frikadelle. De smager virkelig godt, og helt geniale i madpandekager og pitabrød 😀 Desuden er de hammer sunde – i hvert fald den her version. Man kan nemlig også friturestege falafler, men så er de lige pludselig ikke så sunde mere 😉

Antal: Cirka 20-25 falafler
Tid:  15 minutter (+ cirka 20 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Minihakker
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Skåle til falafler og grøntsager
Det skal du bruge: 
Falafeler:
  • 1 dåse kikærter (240 g)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 4 spsk rasp
  • 1 æg
  • 1,5 tsk stødt spidskommen
  • 1 lille kartoffel
  • 1 tsk salt
Tilbehør:
  • 4 fuldkorns madpandekager eller 4 fuldkorns pitabrød (find opskrift her)
  • 2 tomater
  • 0,5 agurk
  • Hjertesalat
  • Cremefraiche dressing (find opskriften her)
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Pil løget
  4. Skræl kartoflen
  5. Riv kartoflen
  6. Pres al saften ud af det revet kartoffel
  7. Kom kikærter, hvidløg, løg, revet kartoffel, rasp, æg, spidskommen og salt i en minihakker
  8. Blend det hele til der ikke er nogle klumper i
  9. Kom bagepapir på en bageplade
  10. Bruge en spiseske til at forme dine falafler helt runde
  11. Kom de formede falafler over på bagepladen
  12. Når alle falafler er formet, kommes de ind i den varme ovn
  13. Nu skal de bages i cirka 20 minutter til de gyldenbrune
  14. Imens ordnes grøntsagerne
  15. Skyl alle grøntsagerne
  16. Skær ud i mindre stykker
  17. Kom det i små skåle
  18. Varm madpandekagerne eller pitabrødene 1 minut i mikroovnen
  19. Ryd op i køkkenet 😉
  20. Når falafler har fået 20 minutter tages de ud, og kommes i en skål

Nu er dine falafler færdige. Fyld din madpandekage eller pitabrød med falafler, grøntsager og cremefraiche dressing 😛
Det smager virkelig godt. Resterne bruger jeg i madpakken dagen efter 🙂

Falafler

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.