Fastelavn

FASTELAVNSBOLLER

fastelavnsboller

Juhuu, fastelavn! Og fastelavn er altså bare lig med fastelavnsboller 😛 Der er måske mange der køber hos dem bagere, men hvad med at lave dem selv? Det er slet ikke så svært 😀

Antal: 18 stykker
Tid: 20 minutter (+ 30 minutter hævetid og 15 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Lille skål
  • Plastic skål
  • Gryde
  • Grydeske
  • Piskeris
  • Bagerulle
  • Bagepapir
  • Bageplade
Det skal du bruge:
Dejen
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 2,5 dl sødmælk
  • 125 g smør (0,5 pakke)
  • 2 æg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 9 dl hvedemel
Fyld
  • 3 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • 3,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljepulver)
Glasur
  • 4 dl flormelis
  • 3 spsk vand
  • Evt. frugtfarve eller kakao
    Pssst: kom lidt mere flormelis i hvis glasuren er for tynd, og kom lidt mere vand i hvis den er for tyk 🙂
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom mælken i en skål, der kan tåle varme
  3. Varm mælken 1 minut i mikroovnen
  4. Kom den lunke mælk i en plasticskål
  5. Tilsæt gæren
  6. Rør rundt til gæren er opløst
  7. Kom smør i en skål, der kan tåle varme
  8. Varm smøren 1 minut i mikroovnen
  9. Tilsæt smeltet smør, æg, salt og sukker
  10. Rør melen i lidt efter lidt
  11. Når alt melen er tilsat, æltes dejen nu godt
  12. Lad den stå og hæve i ca. 30 minutter
  13. Tænd ovnen på 225 grader
  14. Imens laves fyldet (se nedenfor)
Fyld
  1. Imens dejen hæver, laves fyldet
  2. Pisk æg og sukker sammen i en gryde
  3. Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud
  4. Tilsæt majsstivelse, mælk og vanilje i gryden
  5. Kog det hele op, mens du pisker i det
  6. Når det har kogt, skrues ned for varmen
  7. Fyldet skulle nu gerne være lækkert cremet
    IMG_5633
  8. Når dejen har hævet 30 minutter, deles den i to kugler
  9. Rul hver kugle ud til en firkant (ca 30×30 cm)
    IMG_5634
  10. Skær den i 9 firkanter
    IMG_5635
  11. Læg en teske fyld på hver firkantens midte
    IMG_5637
  12. Luk dejen sammen om fyldet, så det ligner en bolle
    IMG_5638
  13. Kom din fastelavnsbolle over på en bageplade, med bagepair, med lukningen nedad!
    IMG_5639
  14. Gør det samme med resten af dejen
  15. Kom nu dine fastelavnsboller i ovnen, og bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne
Glasur
  1. Bland flormelis, vand og evt frugtfarve eller kakao
  2. Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan du pyntet dine fastelavsboller med glasur i alverdens farver 😉

IMG_5641

Når du har pyntet dine fastelavnsboller, er de klar til at blive spist!
Synes du ikke de smager godt?? 😛

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.