Aftensmad

FISKEFILET

Fiskefilet

Fiskefileter er altså bare et hit! Men hvor mange har ikke prøvet at købe nogle alt for tørre, kedelige, færdiglavede fiskefileter i supermarkedet? Jeg har i hvert fald. 😉 Så hvorfor ikke prøve at lave sin egne? De smager 100 gange bedre, og så er det faktisk ikke så svært, så man kunne frygte! 🙂

Antal: Til 4 personer
Tid:  30   minutter (+ 40 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • 3 skåle
  • Stegepande
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
Fiskefilet
  • 8 rødspættefileter
  • 1,5 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 3 dl rasp
  • Salt
  • Olie til stegning
Tilbehør
  • 4 bagekartofler (eller 8 almindelige kartofler)
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Remoulade
  • Citron
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Skyl kartoflerne (og eventuelt skræl dem)
  4. Skær kartoflerne i tynde skiver
  5. Læg kartoffel skiverne over på bagepladen med bagepapir
  6. Sæt dem ind i den varme ovn i 40 minutter
  7. Imens laves fiskefileterne
  8. Kom hvedemel i en skål
  9. Kom æg i en anden skål
  10. Kom rasp i en tredje skål
    IMG_5301
  11. Væn nu fiskefileten først i hvedemel, derefter æg og til sidst i rasp
  12. Gør det samme med de andre fiskefileter
    IMG_5304
  13. Kom stegepanden over på et blus, og tænd for varmen
  14. Kom lidt olie på stegepanden
  15. Steg nu fiskefileterne 4-5 minutter på hver side til de er gyldne (brunlige)
  16. Når dine pommes fritter har været i ovnen i 40 minutter, og er blevet gyldne, tages de ud af ovnen
  17. Ryd op i køkkenet 😀

Når alle dine fiskefileter er blevet stegt, er de klar til at blive serveret, lækre og sprøde.
Server den med hjemmelavede pommes fritter, remoulade og pres lidt citronsaft ud over dem 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.