NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

FULDKORNS BURGERBOLLER

Antal: 8 stykker Arbejdstid: 20 minutter
Hævetid: 90 minutter
Bagetid: 15-20 minutter

De her burgere er gode lækre, burgere du kan spise i hverdagen eller i weekenden. Det gode ved burgerne er, at du helt selv kan vælge, hvad der skal i den!  😛 Og, hvis du ikke har tid til at lave dine egne burgerboller, kan du sagtens bare købe de færdige i supermarkedet 🙂

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Fugtigt viskestykke

 

  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 3 dl grahams mel
  • 3 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø eller birkes


Sådan gør du:

  1. Vask hænder
  2. Hæld vand  i skålen
  3. Kom gær ned i skålen
  4. Rør rundt til gæren er opløst
  5. Kom nu salt, olie og honning i skålen
  6. Kom grahamsmel i blandingen
  7. Rør det rundt
  8. Kom rugmel  i blandingen
  9. Rør det rundt
  10. Kom nu hvedemel  i lidt efter lidt
  11. Når du ikke kan røre rundt i dejen længere, ælter du med dine rene hænder
  12. Ælt dejen godt
  13. Kom et fugtigt viskestykke  over dejen
  14. Stil dejen et lunt sted
  15. Lad den stå i 1 time
  16. Mens dejen hæver, kan du skylle og skære dine grøntsager
  17. Når dejen har hævet 1 time, former du dejen til 8 store burgerboller
  18. Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter
  19. Imens tænder du ovnen på 200 grader
  20. Pensl nu burgerbollerne med æg
  21. Drys sesamfrø eller birkes på burgerbollerne
  22. Kom nu burgerbollerne i ovnen i 15-20 minutter
  23. Imens rydder du op i køkkenet
  24. Når burgerbollerne er blevet gyldne, tages de ud 

Når burgerbollerne har kølet lidt af, er de klar til at blive spist med en god bøf, kylling eller lignende 😀 
Og de smager mega godt! 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.