NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Morgenmad Større børn

GRANOLA

Granola er så nemt at lave! Og det smager bare SÅ meget bedre, end det man køber i butikkerne. Du skulle tage at prøve det 😉

Tid: 10 minutter (+ 7 minutter i ovnen)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Lille gryde
  • Grydeske
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Glas med låg
Det skal du bruge:
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl spelt flager (kan erstattes med havregryn)
  • 1 dl solsikkekerne
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
    Pssst, du kan bare bruge lige de kerner og/eller nødder du har lyst til.
    Det smager jo bedst, hvis du bruger det du allerbedst kan lide 😉
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Kom honning og kokosolie ned i den lille gryde
  4. Tænd for blusset
  5. Rør rundt i honning/kokosolien til det er smeltet
  6. Når det er smeltet, slukkes for varmen
  7. Tilsæt havregryn, speltflager, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner og sesamfrø
  8. Bland det hele godt rundt
  9. Kom bagepapir på bagepladen
  10. Fordel granola blandingen ud på bagepapiret
  11. Når ovnen er varm, kommer du det i ovnen i 7 minutter
  12. Imens ryddes op i køkkenet
  13. Efter 7 minutter, tages din granola ud af ovnen
  14. Lad det køle af
    img_3242
  15. Kom din granola over i et glas med låg
    Hvis du ikke har et glas med låg, kan du også komme din granola over i almindelige glas og dække det til med sølvpapir eller husholdsningsfilm 🙂

Nu er din granola klar. Spis den oven på din yoghurt om morgenen – dét smager bare godt 😀

img_3257

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.