NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Morgenmad Større børn

GRANOLA

Tid: 10 minutter (+ 7 minutter i ovnen)

Granola er så nemt at lave! Og det smager bare SÅ meget bedre, end det man køber i butikkerne. Du skulle tage at prøve det 😉

Redskaber Det skal du bruge
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Spiseske (spsk)
  • Lille skål
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Glas med låg
  • 3 spsk honning
  • 1 tsk kanel
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflager
  • 0,5 dl hakkede mandler
  • 1 dl solsikkekerne
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
    Pssst, du kan bare bruge lige de kerner og/eller nødder du har lyst til.
    Det smager jo bedst, hvis du bruger det du allerbedst kan lide 😉
 
 

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 180 grader
  3. Hvis du har en fast honning, så kom det i en lille skål og i mikroovnen i 30 sekunder så det smelter
  4. Stil til side
  5. Kom kanel, havregryn, kokosflager, mandler, solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner og sesamfrø ned i en stor skål
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Tilsæt den flydende honning
  8. Bland det hele godt rundt i skålen
  9. Kom bagepapir på bagepladen
  10. Fordel granola blandingen ud på bagepapiret
  11. Når ovnen er varm, kommer du det i ovnen i 7 minutter
  12. Imens ryddes op i køkkenet
  13. Efter 7 minutter, tager du en paletkniv og vender rundt i granolaen 
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG
  14. Giv det 4-5 minutter mere til det er gyldent over det hele
  15. Lad det køle af
    img_3242
  16. Kom din granola over i et glas med låg
    Hvis du ikke har et glas med låg, kan du også komme din granola over i almindelige glas og dække det til med sølvpapir eller husholdsningsfilm 🙂

Nu er din granola klar. Spis den oven på din yoghurt om morgenen, dine havregryn eller din smoothie bowl – dét smager bare godt 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.