NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Til madpakken Tilbehør

GRYDEBRØD

Antal: 1 grydebrød Arbejdstid: 15 minutter
Hæve-/bagetid: 2 timer og 40 minutter

Jeg har eksperimenteret med det her mega lækre grydebrød. Den her opskrift er virkelig nem – og der kommer det lækreste grydebrød ud af det med den sprødeste skorpe! 😛 Det er helt genialt som tilbehør til diverse retter, som for eksempel chili con carne eller kartoffel/porre suppe – eller bare lige som det er med lidt smør på 😛

Redskaber Det skal du bruge
  • Støbejernsgryde med låg (alternativt en gryde der kan komme i ovn)
  • En stor plasticskål
  • En grydeske 
  • Decilitermål (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Viskestykke
  • 2 dl lunkent vand
  • 3 dl hvidtøl (almindelig øl kan også bruges)
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk salt
  • 2 dl ølandshvedemel, fuldkorns speltmel eller andet fuldkornsmel
  • 6,5 dl hvedemel
  • 1 spsk olivenolie 

Sådan gør du

  1. Kom lunken vand ned i en stor plasticskål
  2. Smuldr gæren ned i det lunkne vand
  3. Rør rundt til gæren er opløst
  4. Tilsæt nu hvidtøl 
  5. Tilsæt salt, olivenolie og ølandshvedemel 
  6. Tilsæt nu hvedemelet lidt efter lidt, og rør rundt imens
  7. Når alt melet er tilsat rører du rundt til der ikke er flere melklumper tilbage. Den vil være tyk og grødet.
  8. Tag et viskestykke og gør det fugtigt under vandhanen
  9. Kom det fugtige viskestykke hen over skålen med din dej
  10. Nu skal brødet hæver 2 timer 
  11. OBS: tænd for din ovn på 250 grader efter 1,5 times hævning, så den når at blive varm
  12. Imens rydder du op i køkkenet 😉
  13. Når de 2 timer er gået, smører du din støbejernsgryde med olivenolie
  14. Hæld din dej over i støbejernsgryden og kom den i ovnen MED låg på (hvis din ovn er blevet 250 grader varm, ellers venter du)
  15. Nu skal den bage 30 minutter i din ovn med låg på
  16. Efter 30 minutter tager du låget af din støbejernsgryde, og bager den 10 minutter ekstra – så får du en sprød top 🙂
    OBS: Husk at låget er MEGET varmt, og du derfor skal bruge grydelapper, når du tager låget af
  17. Tag brødet ud af ovnen efter de 10 minutter og lade køle lidt af
  18. Herefter kan du bare vende bunden i vejret på din støbejernsgryde, så faldet brødet ud

Nu er dit grydebrød klar til at blive spist, og er det ikke bare for lækkert? 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.