Den søde tand

GULERODS MINIMUFFINS

Gulerods minimuffins er lækre, små muffins som kan spises i en mundfuld. Så er de ovenikøbet nemme at lave, og uden tilsat sukker – det kan vores maver godt lide 😛 
Skulle du komme til at bage flere end der lige skal spises med det samme, kan du lade vær at komme frosting på dem allesammen, og fryse nogle af dem ned. Så skal de bare tø op næste gang du har lyst til nogle gulerods minimuffins – smart, ikk’? 😀

Antal: 16-18 gulerods muffins
Tid: 20 minutter (+ 13 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Spiseske
  • Stor plasticskål
  • Lille plasticskål 
  • Grydeske eller piskeris
  • Minihakker/blender
  • Rivejern
  • Mini Muffinforme
  • Bageplade
Det skal du bruge:
Gulerodsmuffins 
  • 2 gulerødder (eller 1 stor)
  • 75 g smør
  • 100 g dadler uden sten
  • 50 g hvedemel
  • 20 g havregryn
  • 30 g mandler
  • 2 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk kanel 
  • 1 knivspids salt (1/4 tsk)
Frosting 
  • 2 dl naturel flødeost – jeg brugte philidelphia 11%
  • 2 spsk agavesirup (kan erstattes med 5 blendede dadler uden sten)
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1/2 vaniljestang
  • 1 tsk citronsaft
 
Sådan gør du:
Gulerodsmuffins
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 180 grader
  3. Fjern stenene fra dadlerne
  4. Kom dadlerne i minihakkeren/blenderen
  5. Blend dem indtil det er helt cremet
    OBS: skyl minihakkeren/blenderen inden du bruger den igen
  6. Kom de blendede dadler over i en stor plasticskål
  7. Tilsæt æg og smør
  8. Rør det sammen
  9. Skyl gulerødderne (og evt skræl dem)
  10. Riv dem på et rivejernet 
  11. Kom revet gulerod over i den store plasticskål. 
  12. Rør godt rundt
  13. Kom havregryn og mandler i en minihakker/blender
  14. Blend til havregryn og mandler er melet
  15. Kom det over i en plasticskål
  16. Tilsæt kanel, bagepulver og salt
  17. Bland det godt sammen
  18. Kom blandingen af mel, kanel, bagepulver og salt over i den store plasticskål med dadler, æg og gulerødder 
  19. Bland det hele godt sammen 
  20. Kom nu 1,5-2 spsk af kageblandingen op i hver minimuffinform
  21. Bag dine muffins i 13 minutter
    Pssst: du kan også lave det som gulerodskage. Så skal du bare komme kageblandingen i en smurt springform, og bage den 45 minutter i stedet for 25-30 minutter.


Frosting
  1. Kom flødeost, agavesirup, vaniljepulver og citronsaft i i en skål
  2. Rør godt rundt
  3. Når dine gulerodmuffins er færdige med at bage, og har kølet, kan de pyntes med din frosting

Og så er dine gulerodsmuffins klar til at blive serveret. 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.