NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn

GYROS

Gyros er en græsk specialitet, og er egentlig grækenlands svar på shawarma eller kebab. Denne udgave af gyros består af krydrede kylling kødboller, fladbrød og tzatziki. Og har du ikke smagt det før, kan det kun anbefales 😛

Antal: 2-4 personer
Tid: 30 minutter (+15 minutters stegning)

Redskaber:
  • Skål
  • Grydeske
  • Teske (tsk)
  • Spiseske (spsk)
  • Urtekniv
  • Skærebræt
  • Stegepande
  • Paletkniv
Det skal du bruge:
Kødboller
  • 1 pakke hakket kylling kød (450 g)
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille rødløg
  • 1 stor håndfuld spinatblade
Tilbehør
  • Tzatziki – lav gerne din egen 😉
  • 4 fladbrød
  • 1 bakke cherrytomater
  • 0,5 agurk
  • 1 rødløg
  • 2 store håndfulde spinat

 

Sådan gør du:
Kødboller
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det hakkede kylling kød i en skål
  3. Tilsæt oregano, salt og olie
  4. Pres hvidløget ned i skålen
  5. Skyl spinat
  6. Hak det i små stykker
  7. Skær rødløget i små stykker
  8. Kom spinat og rødløg ned i skålen med hakket kylling kød
  9. Bland nu det hele godt rundt
    IMG_5455
  10. Form kylling kødbollerne med en spiseske til cirka 12 små kødboller
  11. Opvarm nu en stegepande
  12. Steg kylling kødbollerne 3-4 minutter på hver side
    IMG_5458
  13. Læg dem på en tallerken med sølvpapir over

IMG_5468

Tilbehør
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skær agurk, tomat, spinat og rødløg i små stykker
  3. Varm fladbrødene 1 minut i mirkoovnen (medmindre du laver dem selv)
  4. Ryd op i køkkenet 😉

Nu kan du spise din gyros med dine hjemmelavede fladbrød, hjemmelavet tzatziki og lækre grøntsager. Det er virkelig et aftensmad hit 😀


IMG_5473

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.