NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

HINDBÆRSNITTER

Antal: Cirka 12 stykker Arbejdstid: 20 minutter
Hviletid: 30 minutter
Bagetid: 8-10 minutter

Hindbærsnitter er virkelig et hit herhjemme. Og forståeligt nok – de smager virkelig også godt 😀 Og så er de endda rigtig nemme at lave 🙂

Redskaber Ingredienser
  • Stor plastic skål
  • Grydeske
  • Lille skål
  • Ske
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Kagerulle 
  • Bagepapir
  • Bageplade 
  • Skærebræt
  • Urtekniv 
  • Rund udstikker (et glas kan bruges)

Dej

  • 1 dl flormelis + spiseske 
  • 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljepulver)
  • 150 g blødt smør
  • 1 tsk bagepulver
  • 4,5 dl hvedemel
  • 0,5 dl vand

Fyld

  • 2 dl hindbærmarmelade 

Glasur

  • 3,5 dl flormelis
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • Evt krymmel

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder 
  2. Halver vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud
  3. Mas vaniljekornene med 1 spiskeske flormelis, så kornene bliver skilt ad
  4. Kom vaniljekornene ned i en skål
  5. Tilsæt flormelis, smør, hvedemel og bagepulver
  6. Brug dine rene hænder til at smuldre smøret i melet
  7. Når det ligner brødkrummer, tilsættes vand 
  8. Ælt dejen til den er ensartet og det er en stor klump
  9. Sæt den i køleskabet i 30 minutter 
  10. Når de 30 minutter er gået, tændes ovnen på 200 grader 
  11. Tag dejen ud af køleskabet
  12. Drys lidt mel ud på bordpladen og rul din dej ud til den er cirka 0,3-0,5 mm
  13. Brug din udstikker til at stikke hindbærsnitterne ud 
  14. Der skal to stykker til én hindbærsnitte
  15. Restdejen rulle du ud igen og stikkes ud
  16. Når du har udstukket 24 hindbærsnitter, kommer du dem på en bageplade med bagepapir – der er plads til 12 på en bageplade
  17. Når ovnen er klar, kommer du den første omgang hindbærsnitter i ovnen 
  18. Sæt uret til 8 minutter – er hindbærsmitterne gyldne på toppen efter 8 minutter, tages de ud, ellers giver du dem 2 minutter mere 
  19. Når første omgang er taget ud, sætter du den næste omgang i ovnen
  20. Imens rører du flormelis og pasteuriseret æg sammen 
  21. Når alle dine hindbærsnitter har været i ovnen og er kølet af, skal de pyntes.
  22. Kom hindbærmarmelade på halvdelen af hindbærsnitterne (1-2 tsk på hver hindbærsnitte), og kom herefter den anden halvdel hindbærsnitter ovenpå
  23. Pynt nu med glasur og krymmel 
  24. Ryd op i køkkenet 😉

Nu er dine hindbærsnitter klar til at blive spist. Får du ikke spist dem allesammen, kan du gemme dem i en plasticbøtte 🙂

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.