NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

HOKKAIDO SUPPE

Hokkaido suppe
Antal: 4 portioner Arbejdstid: 20 minutter
Tid i alt:  35 minutter

Hokkaido suppe er en sikker vinder i de kolde efterårs- og vintermåneder. Man får i hvert fald varmen af at spise den 😉 Og, så smager den bare rigtig godt!

Redskaber Det skal du bruge
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Teske
  • Gryde
  • Grydeske
  • Stavblender
  • Lille stegepande
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 grøntsagsbuillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peber
Topping:
  • 1 pakke bacontern
  • Evt. Suppehorn
  • Grovbrød – brug eventuelt et hjemmebagt grovbrød 🙂
  • Creme fraiche

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Halver hokkaidoen
  3. Brug en ske til at fjerne kernerne
  4. Skær hver halvdel i skiver
  5. Skær skrællen af skiverne
  6. Skær skiverne, uden skræl, i 3 stykker
  7. Gør det til hele hokkaidoen er skåret i stykker
  8. Kom græskarstykkerne i en stor gryde
  9. Pil løget
  10. Skær det i 4 stykker
  11. Kom det ned i gryden med hokkaido
  12. Skær hvidløget og kom det ned i gryden
  13. Tilsæt spidskommen
  14. Hæld olivenolien ud over
  15. Kom gryden over på en kogeplade og tænd for varmen
  16. Steg grøntsagerne (hokkaido, løg, hvidløg) i 2 minutter
  17. Hæld så kokosmælk i, så det dækker 2/3 af grøntsagerne
  18. Smuldr grøntsagsbuillonterningen ned i gryden
  19. Bland det hele godt
  20. Kom låg på gryden
  21. Lad det koge i cirka 15 minutter
    IMG_6934
  22. Test efter 15 minutter om hokkaido stykkerne er bløde
    Dette gør du ved at bruge en gaffel til at stikke i hokkaido stykkerne. Virker de bløde, er de færdige
  23. Blend nu grøntsagerne med en stavblender ned i gryden
  24. Tilsæt salt og peber
  25. Bland det hele rundt
    IMG_6936
  26. Lad hokkaido suppen stå og varme i 5 minutter mere
    TIP: hæld eventuelt suppehorn ved, mens det står og varme. Så er de kogt og klar efter de 5 minutter. Du kan også koge dem ved siden af. 
  27. Imens hokkaido suppen står og varmer, steges baconternene 
  28. Hæld bacontern over på en lille stegepande
  29. Kom stegepanden på en kogeplade og steg baconternene ved høj varme til de er tilpas sprøde
  30. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu er hokkaido suppen færdig, og klar til at blive spist. Og det er virkelig lækkert når det regner og er koldt udenfor! 🙂
Og så smager det bare rigtig godt med de lækre, sprøde bacontern, suppehorn, noget brød og en klat creme fraiche ovenpå 😛

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.