Aftensmad

HOKKAIDO SUPPE

Hokkaido suppe

Hokkaido suppe er en sikker vinder i de kolde efterårs- og vintermåneder. Man får i hvert fald varmen af at spise den 😉 Og, så smager den bare rigtig godt!

Antal: 4 portioner
Tid:  20 minutter (+ 15 minutters kogetid)

Redskaber: 
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Teske
  • Gryde
  • Grydeske
  • Stavblender
  • Lille stegepande
Det skal du bruge:
  • 1 hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 grøntsagsbuillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peber
Topping:
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 spsk olivenolie
  • 0,5 tsk salt
  • Grovbrød – brug eventuelt dit hjemmebagte grovbrød 🙂
  • Creme fraiche
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Halver hokkaidoen
  3. Brug en ske til at fjerne kernerne
  4. Skær hver halvdel i skiver
  5. Skær skrællen af skiverne
  6. Skær skiverne, uden skræl, i 3 stykker
  7. Gør det til hele hokkaidoen er skåret i stykker
  8. Kom græskarstykkerne i en stor gryde
  9. Pil løget
  10. Skær det i 4 stykker
  11. Kom det ned i gryden med hokkaido
  12. Skær hvidløget og kom det ned i gryden
  13. Tilsæt spidskommen
  14. Hæld olivenolien ud over
  15. Kom gryden over på en kogeplade og tænd for varmen
  16. Steg grøntsagerne (hokkaido, løg, hvidløg) i 2 minutter
  17. Hæld så kokosmælk i, så det dækker 2/3 af grøntsagerne
  18. Smuldr grøntsagsbuillonterningen ned i gryden
  19. Bland det hele godt
  20. Kom låg på gryden
  21. Lad det koge i cirka 15 minutter
    IMG_6934
  22. Test efter 15 minutter om hokkaido stykkerne er bløde
    Dette gør du ved at bruge en gaffel til at stikke i hokkaido stykkerne. Virker de bløde, er de færdige
  23. Blend nu grøntsagerne med en stavblender ned i gryden
  24. Tilsæt salt og peber
  25. Bland det hele rundt
    IMG_6936
  26. Lad det stå og varme i 5 minutter mere
  27. Imens ristes græskarkernerne
  28. Hæld olivenolie, salt og græskarkerner over på en lille stegepande
  29. Kom stegepanden på en kogeplade og steg græskarkernerne nogle minutter
    OBS! De kan godt poppe. Så læg eventuelt et låg ovenpå stegepande
  30. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu er suppen færdig, og klar til at blive spist. Og det er virkelig lækkert når det regner og er koldt udenfor! 🙂
Og så smager det bare rigtig godt med de lækre, sprøde, saltede græskarkerner og en klat creme fraiche ovenpå 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.