NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Til madpakken Tilbehør

HVIDLØGS FOCCACIA

Antal: 1 foccacia Tid: 20 minutter
(+ 1,5 times hævetid og 15-20 minutters bagetid)

Hvidløgs foccacia er et nemt og lækkert brød, som er genialt som tilbehør til især aftensmaden. Alle kan være med i køkkenet! Nogle gange laver jeg dejen om morgenen, og sætter dejen i køleskabet hele dagen, også foccacia brødet klar til at blive lavet om eftermiddagen – det er smart 🙂 Så sparer man lidt tid.

 

Redskaber Det skal du bruge
  • Stor skål
  • Deciliterbæger
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Ildfast fad eller bradepande
  • Et fugtigt viskestykke
  • Rene hænder

 

 

  • 4 dl lunkent vand
  • 20 g gær (1 pakke)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 teske salt
  • 2 dl grahamsmel
  • 6 dl hvedemel
Topping:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Kom nu salt og olivenolie i
  5. Tilsæt grahamsmel
  6. Bland det hele godt rundt
  7. Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt
  8. Bland det hele godt rundt – dejen skal være grødet
  9. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
  10. Lad dejen hæve 1 time
  11. Når dejen har hævet en time, smøres et ildfast fad eller bradepande (cirka 25×25 cm) med olie eller smør (bagepapir kan også bruges)
  12. Lad dit hvidløgs foccacia hæve 30 minutter mere
  13. I mellem tiden tændes ovnen på 200 grader varmluft
  14. Pil og skær hvidløgene i tynde skiver
  15. Når dit hvidløgs foccacia har hævet i 30 minutter, laver du huller i dit foccacia med dine rene fingre
  16. Hæld olivenolie udover
  17. Fordel salt og hvidløgs skiver ud på dit foccacia brød
  18. Sæt nu dit hvidløgs foccacia i den varme ovn
  19. Bag dit tomat foccacia i 15-20 minutter til det er gyldent på overfladen
  20. I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂

Nu er dit hvidløgs foccacia klar til at blive spist. Det er et hit til grillmaden, som tilbehør eller det kan bruges som sandwich brød – det hele er godt 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.