Antal: 1 foccacia | Tid: 20 minutter (+ 1,5 times hævetid og 15-20 minutters bagetid) |
Hvidløgs foccacia er et nemt og lækkert brød, som er genialt som tilbehør til især aftensmaden. Alle kan være med i køkkenet! Nogle gange laver jeg dejen om morgenen, og sætter dejen i køleskabet hele dagen, også foccacia brødet klar til at blive lavet om eftermiddagen – det er smart 🙂 Så sparer man lidt tid.
Redskaber | Det skal du bruge |
|
Topping:
|
Sådan gør du
- Vask hænder
- Kom det lunkne vand i en stor skål
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Kom nu salt og olivenolie i
- Tilsæt grahamsmel
- Bland det hele godt rundt
- Tilsæt nu hvedemel lidt efter lidt
- Bland det hele godt rundt – dejen skal være grødet
- Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
- Lad dejen hæve 1 time
- Når dejen har hævet en time, smøres et ildfast fad eller bradepande (cirka 25×25 cm) med olie eller smør (bagepapir kan også bruges)
- Lad dit hvidløgs foccacia hæve 30 minutter mere
- I mellem tiden tændes ovnen på 200 grader varmluft
- Pil og skær hvidløgene i tynde skiver
- Når dit hvidløgs foccacia har hævet i 30 minutter, laver du huller i dit foccacia med dine rene fingre
- Hæld olivenolie udover
- Fordel salt og hvidløgs skiver ud på dit foccacia brød
- Sæt nu dit hvidløgs foccacia i den varme ovn
- Bag dit tomat foccacia i 15-20 minutter til det er gyldent på overfladen
- I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂
Nu er dit hvidløgs foccacia klar til at blive spist. Det er et hit til grillmaden, som tilbehør eller det kan bruges som sandwich brød – det hele er godt 😛