Hvem kan ikke lide hvidløgsflute? Herhjemme er vi tossede med hvidløgsflute – og det smager altså lige det bedre, når man selv laver det. Også er det faktisk ikke engang så svært 😀
Antal: 2 hvidløgsflute
Tid: 20 minutter (+6-7 timers hævetid og 15 minutters bagetid)
Redskaber:
- Deciliterbæger (dl)
- Teske (tsk)
- Plastic skål
- Lille skål
- Gaffel
- Rene hænder
- Kagerulle
- Bageplade
- Bagepapir
Det skal du bruge:
- 20 g gær
- 5 dl lunkent vand
- 2 dl groft mel (grahamsmel, fuldkorns hvedemel eller rugmel)
- 12 dl speltmel
- 1 tsk salt
- 1 tsk honning
- 1 æg til pensling
Hvidløgssmør
- 1 dl smør
- 1 dl hakket persille
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom gær og lunkent vand ned i en plastic skål
- Rør rundt til gæren er opløst
- Tilsæt salt, honning og groft mel
- Bland det hele rundt
- Tilsæt nu speltmel lidt ad gangen til dejen ikke klister mere
Klister den stadig, når du har puttet 12 dl speltmel i, kommer du lidt mere i - Kom et viskestykke eller et stykke husholdningsfilm over skålen med dejen
- Stil nu dejen i køleskabet i 6-7 timer
- Imens laves hvidløgssmør
- Hak persille
- Kom smør og hakket persille ned i en skål
- Pres hvidløget ned i en skålen
- Brug en gaffel til at blande det hele godt sammen
- Kom sølvpapir over skålen
- Stil i køleskabet
- Efter 6-7 timer tages dejen ud af køleskabet
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft
- Drys mel ud på bordpladen
- Kom dejen ud på bordpladen
- Del dejen i to lige store stykker
- Brug en kagerulle til at rulle hver stykke dej ud til et rektangel
- Tag hvidløgssmøret ud af køleskabet
- Fordel halvdelen hvidløgssmøret ud på den ene halvdel
- Rul dejen ligesom en roulade, som vist på billedet
- Skær dejen i midten på langs men ikke helt igennem. Der skal være cirka 2 cm i enden der ikke er skåret igennem
- Flet de to stykker
- Gør det samme med den anden halvdel dej
Du kan også lave små hvidløgs snorrer af den anden halvdel dej.
Så deler du bare dejen i 5-6 stykker, og gør på samme måde som det store flute - Kom flutene i ovnen i 15-20 minutter
Hvis du laver to store flute, skal de have 20 minutter
De små flute skal have cirka 15 minutter
- Ryd op i køkkenet
Nu er din hvidløgs flutes klar til at blive serveret.
Det smager godt til pastasalat, supper (fx kartoffel/porre suppe) eller lige som det er 😛