Tilbehør

HVIDLØGSFLUTE

Hvidløgsflute

Hvem kan ikke lide hvidløgsflute? Herhjemme er vi tossede med hvidløgsflute – og det smager altså lige det bedre, når man selv laver det. Også er det faktisk ikke engang så svært 😀

Antal: 2 hvidløgsflute
Tid: 20 minutter (+6-7 timers hævetid og 15 minutters bagetid)

Redskaber:
  • Deciliterbæger (dl)
  • Teske (tsk)
  • Plastic skål
  • Lille skål
  • Gaffel
  • Rene hænder
  • Kagerulle
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 20 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 dl groft mel (grahamsmel, fuldkorns hvedemel eller rugmel)
  • 12 dl speltmel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • 1 æg til pensling
Hvidløgssmør
  • 1 dl smør
  • 1 dl hakket persille
  • 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom gær og lunkent vand ned i en plastic skål
  3. Rør rundt til gæren er opløst
  4. Tilsæt salt, honning og groft mel
  5. Bland det hele rundt
  6. Tilsæt nu speltmel lidt ad gangen til dejen ikke klister mere
    Klister den stadig, når du har puttet 12 dl speltmel i, kommer du lidt mere i
  7. Kom et viskestykke eller et stykke husholdningsfilm over skålen med dejen
  8. Stil nu dejen i køleskabet i 6-7 timer
  9. Imens laves hvidløgssmør
  10. Hak persille
  11. Kom smør og hakket persille ned i en skål
  12. Pres hvidløget ned i en skålen
  13. Brug en gaffel til at blande det hele godt sammen
    IMG_7009IMG_7014
  14. Kom sølvpapir over skålen
  15. Stil i køleskabet
  16. Efter 6-7 timer tages dejen ud af køleskabet
  17. Tænd ovnen på 225 grader varmluft
  18. Drys mel ud på bordpladen
    IMG_7015
  19. Kom dejen ud på bordpladen
  20. Del dejen i to lige store stykker
    IMG_7016
  21. Brug en kagerulle til at rulle hver stykke dej ud til et rektangel
    IMG_7017
  22. Tag hvidløgssmøret ud af køleskabet
  23. Fordel halvdelen hvidløgssmøret ud på den ene halvdel
    IMG_7018IMG_7019
  24. Rul dejen ligesom en roulade, som vist på billedet
    IMG_7020
  25. Skær dejen i midten på langs men ikke helt igennem. Der skal være cirka 2 cm i enden der ikke er skåret igennem
    IMG_7021IMG_7021
  26. Flet de to stykker
    IMG_7023
  27. Gør det samme med den anden halvdel dej
    Du kan også lave små hvidløgs snorrer af den anden halvdel dej.
    Så deler du bare dejen i 5-6 stykker, og gør på samme måde som det store flute
  28. Kom flutene i ovnen i 15-20 minutter
    Hvis du laver to store flute, skal de have 20 minutter
    De små flute skal have cirka 15 minutter
    IMG_7025
  29. Ryd op i køkkenet

Nu er din hvidløgs flutes klar til at blive serveret.
Det smager godt til pastasalat, supper (fx kartoffel/porre suppe) eller lige som det er 😛

Hvidløgsflute

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.