NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Den søde tand

JORDBÆR KOLDSKÅL MED KOLDSKÅLS CRUNCH

Antal: Til 4-6 portionerTid: 30 minutter

Forår og sommer kalder altså bare på koldskål.. Det synes vi i hvert fald herhjemme 😀 Har du prøvet jordbær koldskål? Det smager mega godt, og gør lige koldskålen ekstra frisk 😛 Til koldskålen er der koldskåls crunch. Det er mega nemt at lave, er uden tilsat sukker og smager hammer godt ovenpå koldskålen 🙂

Redskaber Ingredienser

Til jordbær koldskål

  • Stor plastik skål
  • Piskeris
  • Spiseske (spsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • Blender 

Til koldskålscrunch

  • Stegepande
  • Grydeske
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Skærebræt
  • Kniv

Jordbær koldskål

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vaniljesukker 
  • 10 mellemstore jordbær
  • 1 liter kærnemælk
  • 3 dl tykmælk

Koldskålscrunch

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mandler
  • 2 spsk kokosolie (du kan også bruge smør)
  • 4 spsk honning
  • 1 spsk vaniljepulver
 

Sådan gør du

Jordbær koldskål

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom vaniljesukker, sukker og æggeblommer ned i en stor plastik skål
  3. Pisk det til det bliver helt lyst og luftigt
  4. Stil til side
  5. Kom jordbær, kærnemælk og tykmælk i en blender
  6. Blend det til der ikke er flere klumper i 
  7. Hæld det nu over i ægge/sukker massen
  8. Bland det godt sammen til
  9. Stil jordbær koldskålen ind i køleskabet 
  10. Imens laver du koldskåls crunchen 

Koldskåls crunch

  1. Hak mandlerne i små stykker
  2. Opvarm stegepanden
  3. Kom kokosolie og vaniljepulver på panden
  4. Når kokosolien er smeltet hældes de hakkede mandler og havregryn på
    IMG_5128
  5. Hæld honning over
    IMG_5130
  6. Bland det hele godt rundt
    IMG_5131
  7. Rist det i cirka 5 minutter til havregrynene er lysebrune
  8. Lad det køle af
  9. Imens rydder du op i køkkenet 🙂 

Nu er din jordbær koldskål med koldskåls crunch klar til at blive spist. Kom eventuelt også friske jordbær ovenpå, det er nemlig også rigtig lækkert 😛
Får du ikke spist det hele, kan du komme jordbær koldskålen tilbage i køleskabet med låg på, og koldskåls crunchen kan du komme i plastikbøtte med låg på – så har du noget til de næste dage 🙂

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.