Jødekager er endnu en god småkage i julen – og den er faktisk ret nem at lave. Også smager de jo bare godt 😀
Antal: ca. 40 stk
Tid: 20-30 minutter (+2-3 timer i køleskabet og 5 minutters bagetid)
Redskaber:
Deciliterbæger (dl)
Deciliterbæger (dl)

Teske (tsk) 

Skål 

Grydeske 

Bageplade
Bagepapir 

Tallerken eller fad 

Det skal du bruge:
150 g smør
0,5 tsk hjortetaksalt
1 dl sukker
3,5 dl hvedemel
2 æg
Pynt:
2 tsk stødt kanel
0,5 dl sukker
Eventuelt mandelsplitter
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Bland mel og hjortetaksalt i en plasticskål
- Tilsæt smørret
- Brun dine rene hænder til at smuldre smørret i melet
- Når smøret er smuldret, tilsættes sukker og 1 æg
- Brug igen dine hænder til at samle dejen
- Når dejen er samlet, kommes sølvpapir over
- Sæt dejen i køleskabet et par timer
- Når dejen har været i køleskabet et par timer, tændes ovnen på 200 grader
- Rul dejen ud til en pølse på cirka 5-6 centimeter
- Skær nu tynde skiver (et par millimeter) jødekager af dejen
- Kom dem over på en bageplade med bagepapir
- Drys med kanelsukker og eventuelt mandelsplitter
- Kom jødekagerne i den varme ovn i 5 minutter
- Ryd op i køkkenet 🙂
Når dine jødekager har kølet af, er de klar til at blive spist – og de er bare gode 😛
Gem jødekagerne i en bøtte, så du har dem til resten af december 😀