Aftensmad

KØDBOLLER I CREMET TOMAT-FLØDESAUCE

Kødboller i cremet tomat-flødesauce

Kødboller i cremet tomat-flødesauce er virkelig et hit. Det er nemt og smager bare virkelig godt 😛 Lav en ekstra stor portion – det fejler nemlig heller ingenting ved at stå nogle dage i køleskabet og blive spist senere på ugen 😉

Antal: 4 personer
Tid: 40 minutter

Redskaber: 
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Plasticskål
  • Tallerken
  • Gryde
  • Grydeske
  • Stegepande
  • Skål
  • Skærebræt
  • Urtekniv
Det skal du bruge:
Kødboller
  • 500 g hakket oksekød (1 pakke)
  • 1 løg
  • 0,5 chili (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 spsk olie
Tomat-flødesauce
  • 250 g cherrytomater
  • 0,5 chili (kan undlades)
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2,5 dl fløde (8%) / lille karton
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk olie
Pasta 
  • 10 dl vand
  • 5 dl fuldkornspasta
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
Kødboller
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl chilien
  3. Hak løg og chili i helt små stykker
  4. Kom kød, æg, løg, chili, salt og peber ned i en plasticskål
  5. Bland det hele godt rundt
  6. Form små kødboller ved at bruge en spiseske
  7. Læg de færdige kødboller på en tallerken
  8. Kom olie på stegepanden og tænd for varmen
  9. Kom nu kødbollerne over på stegepanden
  10. De skal have cirka 3 minutter på hver side, til de lige er blevet brune
  11. Når kødbollerne har stegt, stilles de til side
  12. Gå nu igang med tomat-flødesaucen

Tomat-flødesauce

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl peberfrugt, cherrytomater og chili
  3. Hak peberfrugt og løg i store stykker
  4. Halver cherrytomaterne
  5. Skær chili og hvidløg i små stykker
  6. Kom olie ned i en gryde og tænd for varmen
  7. Kom alle grøntsagerne over i gryden
  8. Steg dem i cirka 7 minutter
  9. Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré
  10. Kom de stegte kødbollerne over i gryden
  11. Tilsæt fløden og basilikum
  12. Rør godt rundt
  13. Smag til med salt og peber
  14. Skru ned for varmen, og lad det stå og simre imens pastaen laves
Pasta
  1. Hæld vandet i gryden, og stil den på kogeblusset
  2. Tilsæt salt
  3. Kom låg på gryden – så koger vandet hurtigere!
  4. Tænd for kogeblusset
  5.  Når vandet koger kommer du pastaen i
    PAS PÅ DU IKKE BRÆNDER DIG PÅ DET VARME VAND!
  6. Skru lidt ned for kogeblusset, så det ikke koger over. Så kommer der nemlig kogende vand ud over det hele.
  7. Lad pastaen koge cirka 10 minutter
    Hvis det er frisk pasta, skal det kun have 3-4 minutter
  8. Ryd op i køkkenet 😉

Nu kan du servere dine kødboller i cremet tomat-flødesauce med pasta – og det smager så godt 😛 Du kan også sagtens spise det uden pastaen. Det smager også rigtig godt 🙂

Kødboller i cremet tomat-flødesauce

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.