Kokos linse-ret er en rigtig dejlig ret især på de kolde vinterdage. Men retten er dog stadig god, selvom det ikke er koldt 😉 Og så er den både sund, mættende og smager lækkert 😛
Antal: Til 4 personer
Tid: 15 minutter forberedelse + 35 minutters kogetid
Redskaber:
- Wokgryde
- Grydeske
- Deciliterbæger (dl)
- Teske (tsk)
- Ildfast fad
- Hvidløgspresser
- Urtekniv
- Skærebræt
Det skal du bruge:
- 1 pakke kylling inderfilter (500g)
- 2 spsk kokosolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk kommen
- 1 tsk cayennepeber (kan være lidt stærkt, så kan undlades)
- 1 dåse flåede tomater
- 2 tsk salt
- 2,5 dl røde linser
- 5 dl vand
- 1 grøntsagsbuillon
- 1 bakke cherrytomater (250 g)
- 1 dåse kokosmælk
- 4 dl brune ris
- 8 dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Pil løget
- Skær læget i små tern
- Skær kyllingen i små tern på et andet skærebræt
- Kom wokgryden over på et kogeblus
- Kom kokosolie over i wokgryden
- Tænd for varmen
- Når kokosolien er smeltet, tilsættes kommen og cayennepeber
- Lad det varme 1 minut
- Tilsæt løg, og pres hvidløg ned i
- Svits i 2 minutter
- Tilsæt nu kyllingen
- Bland det rundt
- Tilsæt flåede tomater og salt
- Lad det koge i 5 minutter
- Tilsæt nu vand, linser og grøntsagsbuillon terningen
- Bland det hele godt rundt
- Kom låg på wokgryden og lad den stå i 35 minutter
- Imens laves risene
- Kom ris ned i en gryde
- Tilsæt nu vand og salt
- Kom låg på gryden og tænd for varmen
- Når vandet koger, skrues ned for varmen
- Risene skal nu stå i 30 minutter ved lav varme
- Når linse-retten har stået i 35 minutter, tilsættes kokosmælk og cherrytomater
Du kan eventuelt halvere cherrytomaterne - Lad linse-retten simre 5 minutter mere
- Ryd op i køkkenet
Nu er både ris og linse-ret færdig, og klar til at blive spist 😀
En rigtig god ret på en kold vinterdag 🙂