Morgenmad Til madpakken

KOLDHÆVEDE GULERODS GROVBOLLER

koldhævede gulerods grovboller

Gulerods grovboller er en kombination af mine koldhævede morgenboller og koldhævede grovboller, og derfor er de bare et hit. Herhjemme elsker vi nemlig både kernerne, men også gulerødderne 😉

Antal: 12-15 boller alt efter størrelse
Tid: 15 minutter (+ 1 nats hævning og 15 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Deciliterbæger
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Rivejern
  • Husholdningsfilm
  • Viskestykke
  • Bageplade
  • Bagepapir
Det skal du bruge:
  • 5 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hørfrø (eller andre kerner)
  • 0,5 dl chiafrø
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl rugmel (eller grahamsmel)
  • 5-6 dl speltmel
  • 3 dl revet gulerod
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand ned i en skål
  3. Kom gær i
  4. Når gæren er opløst i vandet, tilsættes salt og honning
  5. Tilsæt revet gulerødder, hørfrø, chiafrø og havregryn
  6. Tilsæt nu rugmel
  7. Bland det hele godt rundt
  8. Tilsæt speltmel lidt ad gangen
  9. Bland det hele godt rundt til det er en tyk grød!
    OBS! Er dejen ikke som tyk grød, skal du komme lidt mere mel i – ellers bliver bollerne helt flade 😉
  10. Dæk nu dejen til, først med husholdningsfilm, derefter et viskestykke
  11. Stil dejen i køleskabet natten over
  12. Morgenen efter tænder du ovnen max (275 grader) varmluft
  13. Form bollerne ved hjælp af en spiseske.
    Pssst: det er nemmere hvis du dypper skeen i noget vand mellem hver boller du former!
  14. Når ovnen er varm, sættes bollerne ind i ovnen
  15. Skru ned på 225 grader varmluft
  16. Nu skal de bare bage i 15 minutter

Gulerods grovbollerne er klar til at blive spist til morgenmad, eller pakkes til madpakken, som sandwich brød eller spises til suppen om aftenen 😀
Spis dem lune med lidt smør og et stykke ost – det er bare godt 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.