Aftensmad

KYLLINGEBURGER

kyllingeburger

Kyllingeburgere minder om almindelige burgere. Kødet er bare skiftet ud med hakket kyllinge kød. Det kan jeg godt lide, fordi så ligger det ikke helt ligeså tungt i maven 😉
Og det gode ved hjemmelavede burgere er, at det kan gøres nemt og hurtigt, hvis man ikke har så meget tid. Så kan man nemlig bare købe burgerbollerne færdige, og så skal de kun lige have 4 minutter i ovnen 😀

Antal: 8 burgere
Tid:  30 minutter (+1,5 times hævetid og 20 minutters bagetid)

Redskaber:
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Spiseske
  • 2 store skåle
  • Grydeske
  • Fugtigt viskestykke
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • 2 tallerkner
  • Stegepande
    Paletkniv

Det skal du bruge:

Burgerboller
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 4 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 3 dl grahams mel
  • 3 dl rugmel
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling
    Pssst, du kan også bare købe dine grove burgerboller i supermarkedet 😉
Bøffer
  • 1000 g hakket kyllingekød (1 stor pakke)
  • 1 tsk  salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æg
Tilbehør
  • 1 stor tomat
  • 0,5 agurk
  • 1 rødløg
  • 0,5 salathoved
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Og hvad du ellers kan lide 🙂
Sådan gør du:
Burgerboller (Kan købes færdige)
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld vand  i skålen
  3. Kom gær ned i skålen
  4. Rør rundt til gæren er opløst
  5. Kom nu salt, olie og honning i skålen
  6. Kom grahamsmel i blandingen
  7. Rør det rundt
  8. Kom rugmel  i blandingen
  9. Rør det rundt
  10. Kom nu hvedemel  i lidt efter lidt
  11. Når du ikke kan røre rundt i dejen længere, ælter du med dine rene hænder
  12. Ælt dejen godt
  13. Kom et fugtigt viskestykke  over dejen
  14. Stil dejen et lunt sted
  15. Lad den stå i 1 time
  16. Mens dejen hæver, kan du skylle og skære dine grøntsager
  17. Når dejen har hævet 1 time, former du dejen til 8 store burgerboller
  18. Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter
  19. Imens tænder du ovnen på 200 grader
  20. Pensl nu burgerbollerne med æg
  21. Drys sesamfrø på burgerbollerne
  22. Kom nu burgerbollerne i ovnen i 15-20 minutter
  23. Mens burgerbollerne er i ovnen, kan du lave dine bøffer klar 🙂
Bøffer
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom kødet ned i en stor skål
  3. Hak løg i små stykker (kan eventuelt blendes)
  4. Kom saltpeber, hvidløg, løg og æg sammen med kyllinge kødet
  5. Rør det hele godt rundt
  6. Form nu kødet til 8 bøffer og kom dem over på en tallerken
  7. Kom stegepanden på et blus og tænd for varmen
  8. Når stegepanden er varm, steger du 4 bøffer ad gangen
  9. Steg dem 3-4 minutter på hver side
  10. Kom de stegte bøffer oven på en ny tallerken
  11. Kom sølvpapir over de stegte bøffer, imens du steger de 4 sidste bøffer
Tilbehør
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Vask alle grøntsagerne
  3. Skær nu grøntsagerne i skiver
  4. Kom dem i små skåle
  5. Ryd op i køkkenet

Nu er det bare om at bygge sin egen kyllingeburger med de ting man bedst kan lide at komme i 😀
Det smager bare godt 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.