NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

LAKS I CREMET PESTO-SPINAT SAUCE

Antal: til 4 personer Tid i alt: 30 minutter

Laks i cremet pesto-sauce er en nem, lækker ret, som smager så skønt – og den plejer at være et hit hos både store og små 😀

Redskaber Det skal du bruge

En stor stegepande
En lille stegepande
En kniv
Spækbræt
Deciliterbæger (dl)
Spiskeske (spsk)






 

4 laksefileter
0,5 pose frossen spinat (eller en hel pose frisk)
5 dl madlavningsfløde
1 dl revet parmesan
1 glas pesto (eller lav din egen)
1 pose pinjekerner 
Salt og peber
1 spsk olie til stegning

Pasta
1 pakke pasta
1 liter vand 
1 tsk salt

Sådan gør du

  1. Start med at skære skindet af dine laksefileter
  2. Skær laksen i firkanter 
  3. Stil til side
  4. Kom stegepanden over på et kogeblus
  5. Tænd for varmen (middelhøj – 7 ud af 9 på mit komfur)
  6. Kom olie på panden
  7. Kom den frosne spinat på panden – steg til det er optøet
  8. Kom nu laksestykkerne over på panden sammen med spinaten 
  9. Lad det stege i 4-5 minutter
  10. Tilsæt nu fløden
  11. Tilsæt pesto og parmesan
  12. Bland det hele godt rundt 
  13. Kog pastaen som anført på pakken 
  14. Til sidst ristes pinjekernerne på en lille stegepanden til de er gyldne
  15. Når pastaen har kogt, blandes den sammen med laks og pesto-spinat saucen. 
  16. Drys til sidst pinjekernerne ud over
  17. Ryd op i køkkenet 😉

Så er din laks med cremet pesto-spinat sauce klar til at blive serveret. Hvis du har noget parmesan tilbage, kan du servere det sammen med retten, så man kan rive lidt parmesan ud over – det smager skønt 😛
Velbekommen!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.