NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad

LANGTIDS GRYDERET

Langtids gryderet er et rigtigt weekend projekt. Det er nemt, men tager noget tid. Du sætter det over om formiddagen, og så er der lækker aftensmad med det møreste kød 😛 Det kan serveres både med ris eller kartoffelmos. Vi spiste det med brune ris, og mums det var godt.

Antal: 4 personer
Tid:  20 minutter (+7-8 simretid)

Redskaber: 
  • Urtekniv
  • Stor kniv
  • Skærebræt
  • Stor gryde der kan tåle at komme i ovnen
  • Grydeske
  • Spiseske
  • Teske
  • Tallerken
Det skal du bruge:
  • 1 kg oksekød i tern, fx bov
  • 3 gulerødder
  • 250 g cherrytomater
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 lille håndfuld frisk timian og rosmarin
  • 2 blade laubærblade
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 2 spsk olie
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Pil løg og hvidløg
  3. Hak det i mindre stykker
  4. Skyl og skræl gulerødderne
  5. Skær hver gulerødder i 4 stykker (eller mindre hvis du bedre kan lide det)
  6. Opvarm olie i en gryde ved høj varme
  7. Svits oksekøds ternene til de er blevet brune
  8. Tilsæt salt og peber
  9. Læg kødet over på en tallerken
  10. Svits nu løg og hvidløg til løgene er blevet lidt bløde
  11. Tilsæt nu gulerødderne og cherrytomaterne
  12. Svits dem et par minutter
  13. Læg kødet tilbage i gryden
  14. Tilsæt de flåede tomater og timian, rosmarin og laubærblade
  15. Tilsæt balsamico eddike
  16. Bland det hele godt rundt
    IMG_6110
  17. Læg låg på gryden
  18. Stil gryden ind i en kold ovn
  19. Tænd nu varmen til 130 grader
  20. Lad gryden stå i ovnen i 7-8 timer
  21. 3 kvarter inden gryderetten tages ud af ovnen, koger du dine brune ris – find opskriften her
  22. Ryd op i køkkenet

Nu er din gryderet klar til at blive spist med ris, eller kartoffelmos. Resterne kan sagtens gemmes og smager nærmest kun bedre dagen efter. Jeg elsker gryderetter og simreretter – især når det begynder at blive koldt i vejret 😀

IMG_6139

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.