NEMME, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Aftensmad Større børn

LASAGNE

Antal: 1 stor lasagne Arbejdstid: 20 minutter 
Tid i ovnen: 35-40 minutter

Mmm, den her lasagne er bare god! Ellinor og jeg lavede den sammen – og det var stor succes. Og resultatet blev så godt 😛
Skulle du have rester tilbage, så gem dem endelig! Den smager næsten bedre dagen efter 😀
Du kan se en video af, hvordan lasagnen samles her – Ellinor og jeg var nemlig i køkkenet sammen 🙂

Redskaber Ingredienser
  • Stor gryde
  • Lille gryde
  • 2 grydeskeer
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Rivejern
  • Hvidløgspresser
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Deciliterbæger (dl)
  • Ildfast fad
Kødsovs
  • 1 spsk olie
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 0,5 stor squash (eller 1 hel lille)
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 0,5 grønsagsbuillon terning
  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
Bechamel sovs
  • 2 spsk smør eller magarine
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk fintrevet muskatnød
  • 5 dl mælk
  • 2 dl mozerella ost
    Pssst: du kan også bare købe 0,5 liter færdig bechamel! 🙂
  • 8 lasagneplader (måske mere, alt efter hvor stort et fad du bruger)
  • Lidt olie til at smøre det ildfaste fad
 


Sådan gør du

Kødsovs

  1. Vask hænder
  2. Skyl grøntsagerne
  3. Tag den tørre skal af løgene, og skær enderne af 
  4. Riv gulerødderne, løgene og squash på et rivejern
  5. Kom olie i en stor gryde
  6. Stil den på et blus og tænd for varmen (7 ud af 9 på mit komfur)
  7. Kom nu revet gulerødder, løg og squash ned i gryden
  8. Brug en hvidløgspresser, og pres hvidløgene ned i gryden
  9. Bland rundt og svits i 3-4 minutter
  10. Tilsæt paprika, hvidløgspulver og løgpulver
  11. Tilsæt kødet  
  12. Rør det hele godt rundt
  13. Nu tilsættes tomatpuré, hakkede tomater, buillonterning, vand salt og peber
  14. Lad kødsovsen stå og simre indtil lasagnen er klar til at blive lavet
    Pssst: Blend eventuelt kødsovsen hvis du ikke kan lide der er klumper i!  😉
  15. Imens laves bechamel sovsen
Bechamel sovs
  1. Smelt smør/magarine i en lille gryde
  2. Når smørret/magarinen er smeltet, røres mel i
  3. Tilsæt lidt mælk ad gangen
  4. Når al mælk er tilsat, koges sovsen
  5. Når sovsen har kogt, tilsættes salt og revet muskatnød
  6.  Tilsæt osten
  7. Rør nu rundt i 10-15 minutter
Lasagnen
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Smør det ildfaste fad med lidt olie
  3. Kom 1/3 af kødsovsen i bunden af det ildfaste fad – til det lige dækker bunden
  4. Kom 1/3 af bechamel sovsen oven på kødsovsen – bare til det dækker
  5. Kom nu lasagneplader oven på bechamel sovsen, til det dækker det hele
  6. Kom 1/3 af kødsovsen oven på lasagne pladerne
  7. Kom 1/3 af bechamelsovs oven på kødsovsen
  8. Kom lasagneplader oven på bechamelsovsen
  9. Kom nu resten af kødsovsen oven på lasagnepladerne
  10. Kom resten af bechamel sovsen oven på kødsovsen
  11. Drys med mozzarella
  12. Kom lasagnen ind i den varme ovn og varm den i 35-40 minutter
  13. Ryd op i køkkenet 😉

Så kan lasagnen nydes – server den med et hjembagt madbrød og en god salat!
Og resterne, dem ville jeg gemme til madpakken imorgen – hvis altså ikke den allerede er blevet spist 😉 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.