Til madpakken Tilbehør

MINI FOCCACIA

Mini foccacia

Mini foccacia er genialt både til madpakken, men også som tilbehør til aftensmaden. Især nu når der bliver grillet en masse, er det bare lækkert med mini foccacia 😛 De virker til mange ting!

Antal: 6 mini foccacia
Tid: 20 minutter (+ 1,5 times hævetid og 15 minutters bagetid)

Redskaber
  • Stor skål
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Et fugtigt viskestykke
  • Rene hænder
Det skal du bruge:
  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 dl havregryn
  • 6 dl hvedemel
Topping:
  • 3 spsk olivenolie
  • 10-15 cherrytomater
  • Havsalt
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Kom nu salt, honning og olivenolie i
  5. Tilsæt havregryn og halvdelen af hvedemelen
  6. Rør rundt
  7. Tilsæt resten af hvedemelen lidt efter lidt
  8. Bland det hele godt rundt og ælt med hænderne i 5 minutter
  9. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
  10. Lad dejen hæve 1 time
  11. Når dejen har hævet en time, laves 6 kugler af dejen
  12. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir
  13. Tryk dem helt flade
  14. Lad dine mini foccacacia hæve 30 minutter mere
  15. I mellem tiden tændes ovnen på 220 grader
  16. Efter de 30 minutter laves små fordybninger i foccacia brødet med dine rene fingre
  17. Fordel olien ud over dine mini foccacia
  18. Tryk cherrytomaterne ned i dejen
  19. Fordel salt ud over til sidst
  20. Bag dine mini foccacia i 15 minutter til de er gyldne
  21. I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂

Når dine foccacia har kølet lidt af, er de klar til at blive spist.
Server dem til grillmaden, spis dem i madpakken eller lige som de er som en lækker snack 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.