NEMME, SUNDE, SJOVE OPSKRIFTER FOR BØRN OG NYBEGYNDERE I ET KØKKEN
Til madpakken Tilbehør

MINI FOCCACIA

Antal: 6 mini foccacia Tid: 30 minutter (+ 1,5 times hævetid)

Mini foccacia er genialt både til madpakken, men også som tilbehør til aftensmaden. De virker til mange ting! 😀

Redskaber Det skal du bruge
  • Stor skål
  • Grydeske
  • Deciliterbæger (dl)
  • Spiseske (spsk)
  • Teske (tsk)
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Et fugtigt viskestykke
  • Pensel
  • Rene hænder
  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær (0,5 pakke)
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 dl havregryn
  • 6 dl hvedemel
Topping:
  • 3 spsk olivenolie
  • 10-15 cherrytomater
  • Havsalt

Sådan gør du:

  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom det lunkne vand i en stor skål
  3. Opløs gæren i det lunkne vand
  4. Kom nu salt, honning og olivenolie i
  5. Tilsæt havregryn og halvdelen af hvedemelen
  6. Rør rundt
  7. Tilsæt resten af hvedemelen lidt efter lidt
  8. Bland det hele godt rundt og ælt med hænderne i 5 minutter
  9. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og stil den et lunt sted
  10. Lad dejen hæve 1 time
  11. Når dejen har hævet en time, laves 6 kugler af dejen
  12. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir
  13. Tryk dem helt flade
  14. Lad dine mini foccacacia hæve 30 minutter mere
  15. I mellem tiden tændes ovnen på 220 grader
  16. Efter de 30 minutter laves små fordybninger i foccacia brødet med dine rene fingre
  17. Fordel olien ud over dine mini foccacia med en pensel
  18. Tryk cherrytomaterne ned i dejen
  19. Fordel salt ud over til sidst
  20. Bag dine mini foccacia i 15 minutter til de er gyldne
  21. I mellem tiden ryddes der op i køkkenet 🙂

Når dine foccacia har kølet lidt af, er de klar til at blive spist.
Server dem som tilbehør til aftensmaden, spis dem i madpakken eller lige som de er som en lækker snack 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.