Sommer er lig med grillmad! Det synes vi i hvert fald herhjemme 😀 Her er en opskrift på lækkert tilbehør, som også laves på grillen. Nemlig lækre, nye kartofler på spyd. Det er nemt og lækkert 😛
Tid: 20 minutter
Redskaber:
- Stor gryde
- Stor frysepose
- Teske
- Spiskeske
- Grillspyd
- 2 ovnfaste fade
- Grill eller ovn
Det skal du bruge:
- 1 bakke nye kartofler (650 g)
- 2 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rosmarin
- Vand
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Læg grillspydende i et ovnfast fad, og dæk dem til mad vand – dette skal kun gøres hvis det er træspyd!
- Skyl de nye kartofler
- Kom kartoflerne i en gryde
- Dæk dem til med vand
- Stil dem på en kogeplade, og tænd for varmen
- Kom låg på
- Når vandet koget, skrues ned for varmen
- Lad dem koge i 12 minutter
- Når de har kogt hældes vand fra
- Lad kartoflerne køle af
- Når kartoflerne er kølet af, kommes de i fryseposen
- Hæld salt, olie og rosmarin ned i posen
- Bind en knud på posen, og bland det hele godt rundt
- Tag nu et grillspyd ad gangen og kom 3-4 kartofler på hver spyd
- Læg dem i et ovnfast fad
DE NÆSTE PUNKTER, SKAL DU NOK HAVE HJÆLP AF EN VOKSEN!
- Når grillen er tændt og klar, lægges grillspydene på grillen
- De skal have 7 minutter på hver side
Nu er de nye kartofler på spyd klar til at blive spist.
Spis dem sammen med nogle gode grillpølser, en helstegt kylling eller en god bøf 🙂