Oliventapenade er virkelig nemt at lave, smager rigtig godt, er sundt og kan bruges til mange ting. Hvis vi laver tapasbord, bliver oliventapenaden altid lavet. Men den er også rigtig godt som dip, og som smørelse i en sandwich 🙂
Tid: 10 minutter
Redskaber:
- Minihakker eller blender
- Deciliterbæger
- Lille skål
Det skal du bruge:
- 500 g sorte oliven uden sten
- 1-2 fed hvidløg
- 1 dl spsk olivenolie
- 0,5 dl revet parmesan
- Knivspids salt
Sådan gør du:
- Vask hænder
- Kom alle ingredienserne ned i minihakkeren
- Blend det hele, til der ikke er nogle klumper
- Smag til med salt
- Kom oliventapenade over i en lille skål
- Ryd op i køkkenet
Din oliventapenade kan nu serveres med noget lækkert hjemmebagt brød, boller eller som dip til dine hjemmelavede grissini.
Og det gode er, at oliventapenade kan holde sig en uges tid i køleskabet 😛