Tilbehør

OVNTØRREDE TOMATER

Ovntørrede tomater
Kan du lide soltørrede tomater? Så skal du helt klart prøve de her – de smager endnu bedre 😛 Det er dejligt nemt, selvom det tager lidt tid at lave. Og så kan du bruge dem til så mange forskellige retter 😀
Tid: 10 minutter (4 timer i ovnen)
Redskaber: 
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Bagepapir
  • Bageplade
  • Teske
Det skal du bruge:
  • 1 bakke cherrytomater (500 g)
  • 2-3 kviste frisk rosmarin (eller timian)
  • 2 tsk salt
  • Olivenolie
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 100 grader
  3. Skyl tomaterne
  4. Skær dem over i halve
    IMG_5095 IMG_5096
  5. Læg dem på bagepladen med bagepapir
  6. Drys salt og olie ud over dem
  7. Læg rosmarin oven på
    IMG_5099
  8. Stil nu cherrytomaterne i ovnen i 4 timer, til de er tørret helt ind
    IMG_5113

Efter 4 timer er dine ovntørrede tomater færdige. Kom dem op i et glas med låg, og hæld olivenolie ud over dem, så de bliver dækket til. Kom dem på køl, og spis dem når du har lyst.
De kan spises til salater, i pitabrød, i madpandekager, på fladbrød – det har ingen grænser 😉
Prøv dig frem… og skulle du løbe tør, er det bare at lave nogle nye 😀

IMG_5120

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.