Jul

PEBERNØDDER

Pebernødder

Brunkage figurer er mega julet – og hvem kan ikke lide selv at forme og vælge flotte figurer til ens brunkager? 😀 Brunkage dejen skal dog lige stå et par timer i køleskabet, inden dejen kan bruges. Så lav dejen i god tid 😉

Antal: ca. 30 stk alt efter størrelse
Tid: 20-30 minutter (+2-3 timer i køleskabet og 5 minutters bagetid)

Redskaber:
Deciliterbæger (dl) deciliter
Teske (tsk) teske
Skål images-2
Grydeske rosti-mepal-grydeske-sort
Rivejern Rivejern

Bageplade bageplade-30267

Bagepapir bagepapir
Kniv raadvad-urtekniv-12-cm
Tallerken eller fad 5705140683148

 

Det skal du bruge:
125 g  blødt smør smør

1,5 dldeciliter decilitersukkerfdb_-stroesukker_oeko_0

0,5 dl piskefløde deciliter piskefloede-38-oeko

0,5 tsk teske-30x80 friskrevet ingefær   adrak

0,5 tsk teske-30x80  stødt kardemomme 2524-kardemumma-malen

0,5 tsk teske-30x80  kanel 2522-kanel-malen

0,5 tsk teske-30x80 bagepulver Bagepulver_1280x720

0,5 tsk teske-30x80 natron  bikarbonat-natron

4 dldeciliterdeciliterdeciliterdeciliter hvedemel VAL-2-kg-Hvedemel-pose-basis-635x1024

 

Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Tænd ovnen på 200 grader
  3. Kom smør og sukker i en plastic skål
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8285jLMjbLF8ST+BmuRNLs809Q_thumb_8287
    Er smøren ikke blød, kan du komme den 20 sekunder i mikroovnen
  4. Bland det hele godt rundt
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8289
  5. Tilsæt piskefløde og bland
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8292      UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8298
  6. Tag en ny plasticskål
  7. Riv ingefær, så der er en 0,5 tsk
  8. Kom nu ingefær, kardemomme, kanel, bagepulver, natron og hvedemel ned i skålen
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_828aUNADJUSTEDNONRAW_thumb_828bgD7nVdUrTUCPN7S0U95HhA_thumb_828cUNADJUSTEDNONRAW_thumb_828fUNADJUSTEDNONRAW_thumb_8290UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8291
  9. Bland det hele godt rundt
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8293
  10. Nu hælder du alle de tørre ingredienser over i skålen med sukker, smør og piskefløde
    RCWEalC3Sf6h+H+CCxtSqg_thumb_8295
  11. Nu skal det hele bare røres og æltes sammen, til der ikke er nogle klumper i dejen
    taMl%0W6RxyQ6ckrOurpIQ_thumb_8296op2z9pOfS%iKo2grvDBOPQ_thumb_8299
  12. Kom bagepapir på en bageplade
    bagepapir
  13. Når dejen er færdig, tager du en håndfuld dej og ruller ud til en lang pølse (cirka 1 cm bred)
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_829a
  14. Skær nu små pebernødder som er 1cm*1cm
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_829c
    De ser meget små ud, men de hæver meget i ovnen!
  15. Kom de færdige pebernødder over på bagepladen med bagepapir
    Sørg for at der er lidt afstand mellem pebernødderne
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_829f
  16. Når bagepladen er fyldt, kommes første omgang i ovnen
  17. Bag dem i 8 minutter
  18. Imens laver du næste omgang på et nyt stykke bagepapir
  19. Sådan fortsætter du til der ikke er mere pebernødde dej
  20. Til sidst ryddes op i køkkenet 🙂

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_82a1

Nu kan du spise dine pebernødder – er de ikke bare gode? 😛
Hvis du har julekage-dåse derhjemme, kan du komme dem ned i den. Ellers kan du også komme dem ned i en plasticbeholder eller en plasticpose 😀

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.