Aftensmad Større børn

FULDKORNS PIZZA

Fuldkorns pizzaer

Hvem elsker ikke pizza? Jeg gør i hvert fald. Og de her er bare gode! De her pizza’er mætter og giver god energi, fordi det er fuldkornsbund – mums  😆

 

Antal: 2 store pizzaer (4 små)

Tid:  20-30 minutter (+ 1 times hævetid og 15 minutters bagetid)

Redskaber: 
  • Stor plasticskål
  • Grydeske
  • Deciliterbæger
  • Teske
  • Lille skål
  • Hvidløgspresser
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Kagerulle
  • Spiseske
Det skal du bruge:
Pizzabund:
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 pakke gær (50 g)
  • 1 tsk salt
  • 3 dl durummel
  • 3 dl rugmel
  • 5 dl hvedemel
    Pssst: du kan også købe pizzabunden færdig 😉
Tomatsauce
  • 1 dåse flåede eller hakkede tomater (helst med basilikum og oregano)
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
Topping:
  • Revet mozzarella ost
  • Skinke strimler
  • Pepperoni

Du kan faktisk helt selv vælge, hvad du vil have på din pizza. Pizzaen bliver allerbedst hvis du bruger noget topping, du rigtig godt kan lide 🙂

Sådan gør du:
Tomatsauce:
  1. Kom flåede tomater, tomatpuré i en skål
  2. Pres hvidløget ned i skålen
  3. Kom salt og peber i
  4. Bland det hele
  5. Nu er det klar til at blive brugt til pizzaen 🙂
Pizzabund:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Hæld vand op i en stor skål
  3. Smuldr gæren ned i det lunkne vand
  4. Når alt gæren er opløst, kommer du salten i
  5. Kom nu durummel, rugmel og hvedemel i
  6. Bland det hele godt sammen
  7. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke (så klister dejen nemlig ikke til viskeestykket)
  8. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted
  9. Når dejen har hævet 1 time, tændes ovnen på 225 grader
  10. Del dejen i 2 lige store stykker? Form dejen til to pizzaer – de kan være firkantede, runde, trekantede. Lige som du vil have dem!
  11. Fordel tomatsaucen ud på pizzaerne med en spiseske
  12. Kom ost på pizzaerne
  13. Til sidst kommer du toppingen på
  14. Nu er de klar til at komme i den varme ovn i 15 minutter
  15. Ryd op i køkkenet 😉

NU er dine pizzaer klar til at blive spist – mums!  😆
Og ved du hvad det gode er? Hvis I ikke får spist det hele, så kan du tage det med i madpakken i morgen eller fryse det ned og spise det en anden dag  😉
IMG_4312 IMG_4311

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.