Antal: 16 pølsehorn | Tid i alt: 2 timer |
Pølsehorn er bare lækkert! De her pølsehorn er med fuldkorns hvedemel, så de mætter godt og giver dig en masse god energi. Og så er de gode til madpakken 😎
Redskaber | Det skal du bruge |
En gryde
![]() En grydeske
![]() Et deciliterbæger
![]() En spiskeske
![]() En teske
![]() En kagerulle
![]() En kniv
![]() En pensel
![]() |
16 brunchpølser 0,5 pakke gær 2 dl
![]() ![]() ![]() 1 spsk
![]() ![]() 1 tsk 2 spsk smør 2 dl 4 dl 3 spiskeskeer 1 æg
![]()
Rene hænder
![]() |
Sådan gør du
1. Vask hænder 

2. Smelt smør
med mælk
i en gryde 




OBS: Sørg for at mælken er lunken, inden du går videre til næste punkt
3. Kom smuldret gær
i gryden 



4. Kom honning og salt i gryden
5. Kom først fuldkorns hvedemelen ned i gryden
Tilsæt derefter hvedemelen lidt efter lidt
Tilsæt derefter hvedemelen lidt efter lidt

6. Kom dejen ud på et meldrysset bord og brug dine rene hænder til at ælte dejen

7. Lad dejen hæve 1 time med et fugtigt viskestykke

8. Efter hævning: Del dejen i to

9. Rul hver halvdel til en cirkel, ca 30 cm, med en kagerulle 


10. Fordel ketchup på den ene cirkel


Hvis du gerne vil have ketchup i alle dine pølsehorn, bruger du dobbelt så meget ketchup og fordeler ketchup på begge cirkler 🙂
11. Skær begge cirkler i 8 trekanter – så det faktisk nærmest ligner en pizza


13. Læg en pølse på den brede ende af trekanten

12. Rul dejen om pølsen

13. Dæk pølsehornene med et fugtigt viskestykke

14. Pølsehornene skal nu hæve i 30-60 minutter
15. Imens tænder du ovnen
på 200 grader

16. Pensl pølsehørnene med æg 


17. Bag dem i ovnen
i cirka 12 minutter

18. Lad dem køle af
19. Ryd op i køkkenet 😉
NU kan du spise dine egne, hjemmelavede, lækre pølsehorn 😆
