Aftensmad

PORTOBELLO BURGER

Portobello burger

Portobello burger er en anderledes måde at spise burgere på. Du erstatter nemlig burgerbollerne med portobello svampe. Det er faktisk ret nemt at lave, sundt og smager ovenikøbet også godt 😀

Antal: 4 burgere
Tid: 20 minutter (+20 minutters stegetid)

Redskaber:
  • Teske
  • Spiseske
  • Plasticskål
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Små skåle
  • Stegepande
  • Paletkniv
  • Tallerken
  • Sølvpapir

Det skal du bruge:
  • 8 store portobello svampe
  • 2 tomater
  • 0,5-1 agurk
  • 1 rødløg
  • 0,5 salathoved eller et par håndfulde spinat
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Eventuelt nogle skiver frisk mozzarella
  • 1 spsk olivenolie
  • Og hvad du ellers kan lide 🙂
Bøffer
  • 500 g hakket oksekød eller kyllingekød
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Skyl portobello svampe, tomater, agurk og salat
  3. Skær tomater og agurker i skiver
  4. Pil skrællen af rødløget og skiver i skiver
    Du kan eventuelt stege rødløgene, hvis du kan lide dem bløde
  5. Skær salaten i mindre stykker
  6. Kom grøntsagerne i små skåle
  7. Bland oksekød, salt og peber i en plasticskål
  8. Form nu 4 bøffer
  9. Kom en stegepande på en kogeplade
  10. Tænd for blusset
  11. Steg de 4 bøffer 5 minutter på hver side
  12. Imens skærer du stokkene af portobello svampene, som vist nedenfor
    UNADJUSTEDNONRAW_thumb_81bf
  13. Når bøfferne har stegt, lægger du dem over på en tallerken med sølvpapir over
  14. Kom olivenolie på stegepanden
  15. Steg nu portobello svampene 4 minutter på hver side
  16. Du kan eventuelt trykke dem lidt flade
  17. Ryd op i køkkenet 🙂

Nu kan du bygge en burger, og bruge portobello svampene som brød.
Det smager faktisk dejligt og mætter godt 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.