Aftensmad Større børn Til madpakken Tilbehør

QUINOA SALAT

Quinoa salat

Quinoa salat er et godt tilbehør til aftensmaden. Du kan også bare spise quinoa salaten til aftensmad, fordi den mætter så meget som den gør. Der er nemlig rigtig meget protein i quinoa frø 😀

Antal: 4 personer
Tid: 20 minutter (+ 20 minutters bagetid)

Redskaber:

  • Deciliterbæger
  • Si
  • Gryde
  • Skærebræt
  • Urtekniv
  • Spiseske
  • Teske
  • Stor skål
Det skal du bruge:
  • 3 dl quinoa frø (hvis du ikke har quinoa, kan du også bruge couscous eller bulgur)
  • 6 dl vand
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bakke cherrytomater (250 g)
  • 1 avocado
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rødløg
  • 1 store håndfulde spinatblade
  • 2 spsk fetaost
Dressing
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft eller limesaft
  • 1 spsk honning
  • 1 fed hvidløg (kan undlades)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
Sådan gør du:
  1. Vask hænder vaskhænder
  2. Kom quinoa hen i en si
  3. Skyl quinoa frøene i 1 minut
  4. Kom nu quinoa frøene hen i en gryde
  5. Tilsæt vand
  6. Kom gryden med quinoa frø og vand over på et kogeblus
  7. Tænd for varmen og lad det koge op
  8. Når det koger, skrues ned for varmen
  9. Lad det herefter varme i 15 minutter
  10. Imens quinoa frøene koges, gøres grøntsagerne klar
  11. Skyl alle grøntsagerne
  12. Skær grøntsagerne tomaterne i små tern
  13. Skær peberfrugten over, og fjern alle kernene
  14. Skær peberfrugten i små tern
  15. Skær enderne af forårsløgene
  16. Skær små skiver (0,5 cm) af forårsløgene til du når op til det helt grønne
    Det helt grønne af forårsløgene smides bare ud. Det bruges ikke i salaten.
  17. Halver avocadoen, og tag stenen ud
  18. Lav tern ned i avocadoen, som vist nedenfor
    img_3824
  19. Væn nu “vrangen” ud på avocadoen
    img_3825
  20. Skær de små tern af avocadoen
  21. Hak spinat bladene til mindre stykker
  22. Kom alle grøntsagerne op i en stor skål
  23. Tilsæt fetaosten
  24. Når quinoa frøene har kogt i 15 minutter, lader du dem køle af
  25. Imens laves dressingen
  26. Når de har kølet af, blandes de med grøntsagerne i den store skål
Dressing
  1. Kom olie, citronsaft, honning, salt og peber ned i en lille skål
  2. Pres hvidløget ned i en dressingen b
  3. Bland det hele grundigt
  4. Når dressingen er blandet hældes den ud over salaten
  5. Bland salaten godt rundt

Quinoa salat

Nu er din quinoa salat klar til at blive serveret. Spis den som den er, eller spis den som tilbehør til aftensmaden. Du kan også komme resterne i en plastic bøtte, og tage det med på madpakke 😛

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.